Ongelukkige nederlaag Venray

Schaesberg-Venray 2-0 (1-0).

Doelpunten: 25. Kai Benders (strafschop) 1-0; 65. Danny Latten 2-0.

SV Venray: Van Enckevort; Egelmeers, Willemse, Van Dijck en Koenen; Wismans (46. Pelzer), Brinkman, Peeters en Litjens (60. Shala); Vievermans en Touratzidis.

LANDGRAAF | Venray leed een onverdiende 2-0 nederlaag op bezoek bij Schaesberg in de eerste klasse D. De Venraynaren kregen over de gehele wedstrijd kansen genoeg, maar ze werden niet benut.

Daardoor keerde de Venrayse ploeg voor de tweede keer op rij met lege handen terug uit Zuid-Limburg. Het vorige uitduel met Hoensbroek ging met 3-2 verloren. De opmars die de ploeg van Stef Sijbers na de winterstop inzette is daardoor weer tot stilstand gekomen. Toch bleef de schade van de 2-0 nederlaag beperkt omdat geen enkele club in de onderste helft van de ranglijst de volle buit wist te pakken.

Stef Sijbers hield vast aan de formatie waarmee Venray na de winterstop de nodige punten pakte. De enige mutatie was de keeper. Dirk van Enckevort kreeg weer de voorkeur boven Sam Stiphout.

Venray had de score moeten openen maar een treffer van Dimitris Touratzidis werd vanwege vermeend buitenspel afgekeurd. De arbiter was Venray sowieso niet goed gezind.

Centrumverdediger Stef van Dijck duwde de Schaesbergse spits in de rug, Dat was de leidsman niet ontgaan en de bal ging op de stip. Kai Benders zette de Zuid-Limburgers vanaf elf meter op voorsprong: 1-0. Venray bleef kansen creƫren maar faalde in de afronding. Dimitris Touratzidis (tot driemaal toe) en Bram Vievermans hadden hun vizier niet op scherp staan.

Tijdens de rust bleef Jordy Wismans in het kleedlokaal achter. Hij werd vervangen door Danny Pelzer. Een kwartier later kwam Armend Shala binnen de lijnen voor Dani Litjens. Na ruim een uur verdubbelde Schaesberg de voorsprong. De scheidsrechter zag niet dat de laatste Venrayse verdediger Robert Willemse werd weggeduwd waardoor de thuisploeg vrij eenvoudig de 2-0 kon scoren. Venray probeerde nog iets terug te doen maar kwam niet verder dan een schot op de kruising van Armend Shala.

Ondanks het verlies behield Venray de negende plaats op de ranglijst. Komende zondag wacht de thuisbeurt tegen de veel scorende koploper Minor dat zondag ZSV met 6-1 klopte.