Afbeelding

Tegenslag voor Wout Poels

Venray | Parijs-Nice begon uitstekend voor de twee profwielrenners uit de gemeente Venray. Maar na de opgave van Blitterswijckenaar Wout Poels, die vrijdag bij een harde val zijn sleutelbeen brak, is zaterdag Mike Teunissen afgestapt.

De renner uit Ysselsteyn was te ziek om de koers te vervolgen. Teunissen, die in de eerste ritten uitstekend presteerde met enkele ereplaatsen, stond in het klassement op de 37e plek. Poels kwam vrijdag zwaar ten val in een afdaling. Hij was op dat moment de nummer twee van het algemeen klassement. Woensdag nog had de renner van Team Sky de tijdrit gewonnen.

Wout Poels werd na val onderzocht in het ziekenhuis van Saint-Laurent-du-Var. Hij bereidde zich in Frankrijk voor op de Ronde van Italiƫ, waar hij samen met ploeggenoot en Tourwinnaar Chris Froome van start wil gaan.

Het ligt in de planning dat Poels ook meedoet in de Ronde van Frankrijk. Normaal gesproken is Froome ook daar de kopman van Sky, maar de Brit wacht mogelijk een schorsing.

Hoelang Poels niet kan fietsen is nog onduidelijk. "Ik ga nu een plan maken met de dokters over verdere behandeling. Hopelijk herstel ik snel. Na Parijs - Nice had ik toch al een periode van rust ingepland."

Persfoto Team Sky