Afbeelding
Foto:

'Einzelgängers' naar Geijsteren

Kessel- Eik | Tijdens de Einzelgangeroptocht 2018, zondag in Kessel-Eik, gingen prins Ralf, zijn raad, joekskapel Kei d'r Neve, bestuur en vorst van carnavalsvereniging De Keieschieters uit Geijsteren op stage bij carnavalsvereniging De Eikkaters in Kessel-Eik. Op 31 maart 2019 wordt de Einzelgangeroptocht namelijk in Geijsteren gehouden.

CDA-wethouder Anne Thielen was de hele middag aanwezig op de speciale VIP-tribune langs het parcours vlak naast het podium, waar de winnaars van de optocht werden gehuldigd. In de optocht liep mystery guest Ger Elbers mee namens Geijsteren om alvast promotieflyers uit te delen voor de optocht van 2019. Aan het einde van de optocht werd de vlag symbolisch door de wethouder van Peel en Maas, Roland van Kessel, en de voorzitter van de Eikkaters, John Gubbels, overhandigd aan Anne Thielen en Rob Gielen, voorzitter van De Keieschieters.

Samen (zie foto) liepen ze met de vlag vervolgens alvast richting de gemeente Venray.


Dementheek Café

Venray | BiblioNu Venray houdt op maandag 19 maart van 14.30 tot 16.30 uur een Dementheek Café. Vrijwilligers van Alzheimer Venray zijn aanwezig voor het beantwoorden van vragen en verstrekken van informatie. Dementheek BiblioNu beschikt over een dementheek met boeken over vroeger, over geheugenproblemen, over de zorg voor mensen met dementie en boeken met onderwerpen die jeugdherinneringen oproepen. Tevens staan er spellen, films, romans over dementie, de Eerste Hulp bij Dementie-koffer en herinneringskoffers. In herinneringskoffers zitten herkenbare spullen, waarmee familie en mantelzorgers gemakkelijker contact kunnen maken met mensen met dementie en bij hen persoonlijke herinneringen kunnen ontlokken. Iedereen is van harte welkom om tijdens openingstijden een kijkje te komen nemen in de dementheek. Kijk voor meer informatie op www.biblionu.nl.


Freunde Echo

Overloon | Blaaskapel Freunde Echo uit Overloon houdt op 31 maart voor de zestiende maal een paaszaterdagconcert in De Pit in Overloon. De bezoekers kunnen genieten van Moravische volksmuziek van hoog niveau door blaaskapel Tufaranka uit Tsjechië en Freunde Echo. Aanvang 19.00 uur. Informatie en reserveringen: www.blaaskapel.nl, e-mail info@blaaskapel.nl of via telefoon (0478)641516.