Lentekriebels bij Intratuin Venray

Venray | Bij Intratuin Venray staat de nieuwe voorjaarscollectie klaar.

Op 17, 18, 24 en 25 maart staat Intratuin Venray helemaal in het teken van potgrond. Sla nu makkelijk extra voordelige potgrond en tuinaarde in tijdens de potgrond drive-in op het parkeerterrein. Vanuit de auto kan de bestelling worden doorgegeven en Intratuin plaatst ze in de auto.

Extra activiteiten: Gratis oppotservice, demonstratie grondsoorten, blotevoetenpad, kinderworkshop figuurtje zaaien (zaterdag 17 en 24 maart vanaf 14.00 uur). Gratis hoveniersadvies (zaterdag 17 en 24 maart tussen 13.00 en 16.00 uur) door hoveniers bedrijf Keuten van Loon en een grondtest

De 'Extra Lente Voordeel'-koopavond is op woensdag 21 maart tussen 18.00 en 21.00 uur, met 20% korting op bijna het gehele assortiment. Groen is weer hip. Gecombineerd met prachtige potten en accessoires fleurt groen zowel huis als tuin weer op.

Intratuin Venray is ook zondags geopend van 12.00 tot 17.00 uur (met uitzondering van eerste paasdag en eerste pinksterdag). Tweede paasdag 2 april is de winkel geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Intratuin Venray is gelegen aan de Langstraat 133 in Venray. Zie ook www.intratuin.nl.


Goed zien erg belangrijk voor kinderen

Venray | Uit onderzoeken blijkt dat een op de drie ouders de ogen van hun kind nog nooit heeft laten testen.

Juist in de eerste tien jaar van het leven van een kind leren de ogen kijken. De meest ideale situatie is dat een kind met twee ogen samen leert kijken. Dit lijkt vanzelfsprekend maar bijvoorbeeld een lui oog ontstaat als dit kijkproces niet goed verloopt.

Omdat beperkingen in het zien de schoolprestaties negatief kunnen beïnvloeden, is het geen overbodige luxe de ogen van uw kinderen te laten controleren, door een orthoptist. Wanneer een kind tien jaar of jonger is, is een orthoptist daarvoor de aangewezen persoon. Iedere dag nemen kinderen deel aan het verkeer. Het oversteken van de weg en fietsen naar school zijn daar maar twee voorbeelden van. Het inschatten van afstand en snelheid gaat zoveel beter als de ogen zich goed ontwikkelen en in balans zijn. Juist in het verkeer is dit essentieel.

Naast Johan van Essen als optometrist is bij Van Essen Optiek, optometrie & orthoptie in Venray elke maand een orthoptist aanwezig. Een orthoptist is specialist om bij hele jonge kinderen de ogen te onderzoeken. Niet alleen de sterkte is daarbij belangrijk maar ook de oogstand en de al eerdergenoemde samenwerking. Deze samenwerking kan door verschillende redenen verstoord worden, met name in de jonge kinderjaren.

"Het belangrijkste is dat het leerproces van uw kind zo soepel mogelijk verloopt aangezien dit leerproces maar een keer doorlopen kan worden. Hierbij is het devies; hoe eerder ontdekt hoe beter het eindresultaat", meldt Johan van Essen. Van Essen Optiek heeft afgelopen jaar zijn Kidsclub geïntroduceerd voor kinderen tot vijftien jaar. "Wij vinden dat ieder kind een mooie en goede bril verdient, die ook nog eens betaalbaar is. Een bril kan ineens te klein zijn of een glas heeft de verkeerde sterkte. In een relatief korte tijd maakt u grote kosten voor uw kind. Onze Kidsclub is een abonnementsvorm waarbij u een klein bedrag per maand betaald. Hiervoor krijgt u direct maar liefst 50% korting op de aanschaf van kinderbrillen, zonnebrillen, sportbrillen, glazen en onderdelen."

Van Essen Optiek, Schoolstraat 30A, 5801 BP Venray, telefoon (0478)512567, e-mail info@vanessenoptiek.nl, www.facebook.com/vanessenoptiek.


Expositie in bibliotheek

Venray | Marion Geyer exposeert tot 30 maart haar schilderijen bij BiblioNu aan de Merseloseweg 59 in Venray.

Het intuïtieve werk van Geyer ontstaat door middel van kleurbeleving en sfeer creëren met een intentie, mythologie of sprookje. Zonder een vooropgezet doel ontstaat er een beeld. Het is een innerlijke beleving die ontstaat op nat papier en aquarel.

Marion Geyer van Atelier het Kooysebos is beeldend kunstzinnig therapeut. Ze geeft workshops in Healing Art en Kunstzinnige Vorming. Daarnaast is ze reconnective healer, hulpconsulent en illustratrice. Ook verzorgt ze trainingen WWW, wat betekent: Wat je Wilt, Weet je! Dit is een manier om via het onderbewuste in de mens een antwoord te vinden op belangrijke vragen of om een angst weg te nemen. Tijdens de Boekenweek verzorgt Geyer healingen in de bibliotheek.

Kijk voor meer informatie op www.hetkooysebos.nl.


Open Coffee Met

Horst | In het kader van Open Coffee Met Horst-Venray wordt op dinsdag 20 maart een wandeling gehouden met Huub Hendrickx van Loopschool 2Run4Fun vanaf het Parkhotel in Horst.

Tijdens de wandelsessie vertelt Hendrickx over wat sport en hardlopen voor lichaam en geest doet. "En dat je er een betere ondernemer van wordt en waarom. Wat is trainen, trainingstechnieken, het effect van fit zijn, zitten het nieuwe roken. Ook zullen op basis hiervan nog andere ondernemersgerelateerde elementen aan de orde komen."

Bij terugkomst in het Parkhotel is er de mogelijkheid om na ter praten en te netwerken. Voor meer informatie kijk op de website www.2run4fun.nl. De wandeling begint om 08.30 uur.