Bussemaker bij Topvrouw Limburg

Roermond | Voormalig minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Jet Bussemaker is op donderdag 5 april als gastspreker aanwezig bij de verkiezing van Topvrouw Limburg in Theaterhotel de Oranjerie in Roermond.

Bussemaker onderstreept het belang van meer vrouwen in topfuncties. Zij maakt zich hier al jaren hard voor door onder andere de focus te leggen op onderwijs als motor van emancipatie. Zo zette zij zich als minister in voor meer vrouwelijke hoogleraren en professoren. Ook opende zij een website die het vrouwen makkelijker moet maken om een bestuursfunctie in de top van het bedrijfsleven te bemachtigen.

De verkiezing van Topvrouw Limburg is een eerbetoon aan topvrouwen in Limburg die een waardevolle en opvallende bijdrage leveren aan het bedrijfsleven, de gemeenschap, de overheid of de wetenschap. De finalisten van dit jaar zijn Marit Brugman, eigenaar Liever Sociaal/Dylan Haegens BV uit Venray, Peggy van Sebillen, algemeen directeur Zuiderlicht uit Maastricht, en Conny Vluggen, managing director van Koma KTI BV uit Roermond. Gouverneur Theo Bovens reikt de prijs uit aan de winnares.


Vragen uitbreiding varkensbedrijf

YSSELSTEYN | inVENtief, PP2 en SP hebben vragen gesteld aan het college over de uitbreiding van een varkensbedrijf aan de Ysselsteynseweg in Ysselsteyn. De drie partijen vragen zich of de vergunning wel past in de onlangs vastgestelde toekomstvisie over de veehouderij.

De werkgroep Samen Opgelucht uit Ysselsteyn heeft alle politieke partijen benaderd. Er zou in het dorp met verbazing gereageerd zijn op de aangevraagde omgevingsvergunning voor een uitbreiding met 2300 varkens. De vergunning ligt vanaf 23 februari ter inzage in het gemeentehuis voor de bezwaartermijn van zes weken.

inVENtief, PP2 en SP vragen zich af wat de waarde van de visie is als alleen wet- en regelgeving wordt gevolgd. Ook willen de partijen van het college weten of er overleg is geweest met de buurt. Het varkensbedrijf ligt vlak bij de dorpskern van Ysselsteyn. In de visie staat dat veehouderijen niet gewenst zijn aan de rand van de bebouwde kom. Ze zouden verplaatst moeten worden. De drie partijen vragen of de uitbreiding daardoor kan worden tegengehouden. Ze willen voor de verkiezingen van 21 maart antwoorden zien.