Afbeelding
Foto:

Danstoernooi PeelDancers

Venray | Dansvereniging PeelDancers uit Ysselsteyn houdt op zondag 18 maart een garde- en showdanstoernooi in Schouwburg Venray.

Het toernooi begint om 9.15 uur met de opening, uitgevoerd wordt door alle leden van de vereniging. De dag eindigt rond 19.15 uur met de prijsuitreiking. Het toernooi wordt gehouden in samenwerking met het NDO en wordt conform de richtlijnen van EFDO gehouden. Dit is de Europese bond, die op 4, 5 en 6 mei het EK houdt in Dornbirn in Oostenrijk. Op het PeelDancers toernooi komen ruim 350 deelnemers en er worden ongeveer honderd dansen uitgevoerd.

Dit jaar telt PeelDancers vijf solisten. Direct na de opening start de eerste soliste Sanne Bruynseels. Zij danst een showdans in de categorie show solo junioren klasse. Hierna zijn Meike Franssen, Floor Hellegers en Vera van Dijck aan de beurt. Zij dansen in de categorie garde solo junioren vrije klasse rond 9.40 uur. In de categorie garde solo jeugd sport klasse komt vijfde soliste Anne Konings uit. Zij start rond 15.00 uur.

De jongste danseresjes Shine oefenen ieder week erg hard om hun gardepasjes onder de knie te krijgen. Shine komt uit in de garde polka minioren klasse. Zij starten om 11.20 uur. Hierna volgt gardegroep Flair. Deze groep bestaat uit negen meiden en ze dansen in de categorie Garde polka junioren vrije klasse rond 11.40 uur. De volgende garde groep Divine komt uit in de categorie garde polka jeugd vrije klasse om 16.20 uur. Als laatste is er nog Vibe. Zij komen uit in de categorie show modern hoofd sportklasse en starten om 17.50 uur. Vibe is een showdansgroep van elf meiden uit Ysselsteyn en omstreken.

Tijdens het toernooi worden er verschillende soorten stijlen dans getoond. Iedere dans wordt door een vakjury beoordeeld op choreografie, presentatie, houding, moeilijkheid, spreiding en verplichte elementen.

PeelDancers bestaat niet alleen uit prestatieve groepen maar ook uit recreatieve groepen. Zo worden er ook lessen gegeven in de vorm van een Dance Workout en Bootcamp. De vereniging heeft haar vleugels gespreid de laatste jaren en is daarom toegankelijk voor een breed publiek.

Voor meer informatie neem een kijkje op de website www.peeldancers.nl of de Facebookpagina van DV PeelDancers. Zin om ook te komen dansen of interesse in een andere sportles? Neem daarvoor gerust contact op via de e-mail peeldancers@gmail.com om te informeren naar de proeflessen.

Foto: Flaire en Shine