De promotietour voor de X-triathlon deed woensdag het gemeentehuis in Venray aan.
De promotietour voor de X-triathlon deed woensdag het gemeentehuis in Venray aan. Foto: Henk Lammen

Enthousiasme bij X-triathlon

Venray | Op volle snelheid kwam Milan Kortooms over de finish voor het gemeentehuis in Venray. De Venrayse ambassadeur van de X-triathlon wilde tijdens de promotietour van het evenement al laten zien wat hij in huis had. De eerste triathlon voor mensen met een beperking wordt op 17 juni gehouden in Venray.

"Ik denk wel dat ik een goede ambassadeur ben voor Venray. Ik woon hier en ben wel bekend", vertelde Milan enthousiast. "Ik hoop dat er veel mensen met de X-triathlon meedoen. Iedereen kan sporten ook als je een beperking hebt. Ik hoop ook dat er meer mensen komen sporten bij Joutou. Ik doe zelf sambo (Russische gevechtssport, red) en daar word ik erg fit van."

Zeven sporters met een beperking, uit elke Noord-Limburgse gemeente één, trokken woensdag door de straten van Noord-Limburg. Daarmee werd aandacht gevraagd voor de X-triathlon. Tijdens het evenement begonnen de sporters met zwemmen en daarna deden ze al lopend en fietsend de verschillende gemeentehuizen aan. Daar werden ze ontvangen door een van de wethouders. In Venray stond wethouder Anne Thielen (CDA) klaar om de fanatiekelingen te ontvangen.

Bij binnenkomst in het gemeentehuis ondertekende Thielen een convenant. Op die manier steunt de gemeente de X-triathlon. "We zijn trots op dit evenement. Meedoen is in dit geval belangrijker dan winnen. Iedereen heeft zijn persoonlijke doelen en wat mij betreft zijn dan ook alle deelnemers winnaars", zei Thielen.

De X-triathlon begon om 08.00 uur in zwembad Pica Mare in Gennep. Daar gaf wethouder Ed Vandermeulen het startschot. Vervolgens trok de promotietour langs de gemeentehuizen van Bergen, Venray, Horst aan de Maas, Venlo, Beesel en Peel en Maas. Het bijzondere aan deze triathlon is dat het programma zo is aangepast dat iedereen, met welke beperking dan ook, mee kan doen. Dat kan zelfstandig of met de hulp van een buddy. De X-triathlon wordt georganiseerd door Iedereen Kan Sporten en MEE Noord- en Midden-Limburg. Meer informatie is te vinden op www.iedereenkansporten.nl/x-triathlon.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding