Afbeelding
Foto:

Boompjes Restaurant open

Overloon | Jaap en Veronique Volman openden op 24 februari hun nieuwe restaurant in Overloon. Boompjes Restaurant is qua naam een knipoog naar Jaaps vroegere leermeester René Brienen, die tot 15 jaar geleden in dit pand gevestigd was met zijn restaurant Onder de Boompjes. Als ambassadeur van Dutch Cuisine trekt Jaap de lijn door die hij bij zijn vorige werkgever, Luc Kusters van Bolenius Restaurant in Amsterdam, heeft ingezet.

Afgelopen zomer nam Jaap, na bijna 7 jaar, afscheid van Bolenius. "We wilden samen met onze twee kinderen terug naar het zuiden, dichter bij onze familie en vrienden", vertelt Jaap. "Daar wilden we samen een nieuw restaurant starten." Bijna tegelijkertijd werd duidelijk dat de Heeren van Overloon ging stoppen met zijn restaurant." Jaap en Veronique willen hun gasten graag een mooie culinaire ervaring bieden in een gastvrije omgeving. Ze voelen zich al erg thuis in Overloon door de vele warme reacties van iedereen.

Dutch Cuisine houdt voor hen in dat in het restaurant vrijwel uitsluitend wordt gewerkt met Nederlandse kwaliteitsproducten uit het seizoen, waarbij groente dezelfde aandacht krijgt als vlees en vis. Ook hebben ze diverse mooie Nederlandse wijnen en prachtige likeuren van onder andere Leon van Welie uit Stevensbeek. Het huisaperitief is een combinatie van de Nederlandse O'secco met de Perenlikeur van Leon, beide mooie Nederlandse producten waar ze trots op zijn. Daarnaast hebben Jaap en Veronique bewust gekozen voor een duurzame aanpak. "Wij willen als restaurant een steentje bijdrage aan het milieu. Dat begint al met hele kleine dingen. Zo hebben we geen tafellinnen, maar mooie placemats van gerecycled leer. Ons servies is bijna onbreekbaar zodat het langer meegaat, alle verlichting in het restaurant is LED en de keuken is omgebouwd van gas naar inductie. Groente-afval geven we aan onze eigen kippen die weer voor eieren zorgen. We filteren ons eigen water met Eco-tap, dit is een filtersysteem waarvan een deel van de huur gedoneerd wordt aan Unicef voor schoon drinkwater.

Ze richten zich op de particuliere en zakelijke markt. "Voor een zakelijke lunch kent Boompjes een rustige sfeervolle ambiance. Bovendien kan de serre afgesloten worden voor meetings of besloten feesten, ook is er een prachtige binnentuin en een groot terras. Daarnaast is er een kleine kaart voor de toerist, fietser of wandelaar. Alles vers en duurzaam bereid." De laatste drie restaurants waar Jaap heeft gewerkt, Valuas, Brienen aan de Maas en Bolenius, zijn alle sterrenrestaurants. "Of dat mijn ambitie is?", vraagt Jaap zich af. "Eerst is het belangrijk dat we een goed draaiend restaurant neerzetten. Als onze klanten een goed gevoel hebben, hebben wij dat ook. En een ster? Die zou over een aantal jaren een mooie bekroning op ons werk zijn."

Boompjes Restaurant, Irenestraat 1, Overloon, telefoon 0478-642227, info@boompjes-restaurant.nl, www.boompjes-restaurant.nl. Open van 12.00 tot 16.00 en van 18.00 tot 22.00 uur. Op woensdag gesloten.