Afbeelding
Foto:

Dagoverwinning Maessen en Smits

Ysselsteyn| Joe Maessen en Wout Smits uit Ysselsteyn zijn goed aan het nieuwe motorcrossseizoen begonnen. Maessen behaalde met een derde en eerste plaats de dagzege tijdens het ONK quads masters. Smits behaalde eveneens de dagzege bij het NK quads met een tweede en vierde plaats in de manches.

Joe Maessen begon in de eerste manche goed aan de wedstrijd met een tweede plaats bij de start. Door het wegvallen van Kay Huzink (Geesteren, OV) nam Maessen de leiding over.

Hierna ontstond een rondenlang gevecht met Marc de Vries (Zevenhoven) om de leiding. Maessen moest zijn meerder erkennen in de Vries en in de slotfase van de manche moest hij ook de sterk terugrijdende Mike van Grinsven (Heesch) voor laten gaan.

In de tweede manche was de kopstart voor Maessen. Samen met van Grinsven maakte hij zich snel los van de rest van het deelnemersveld. De voorsprong op van Grinsven werd per ronde steeds iets groter.

Aangekomen tussen de achterblijvers was het pleit snel beslist. Maessen ging gemakkelijker door de langzamere deelnemers en nam ruim afstand van van Grinsven. Johan Gommans (Oirlo) behaalde een dertiende plaats in het dagklassement.

Wout Smits reed een geduldige wedstrijd tijdens het NK quads. Bij de start van de manches was hij als tweede en vierde weg. Geduldig wachtte hij in beide manches zijn kans af om zijn positie te verbeteren. Deze kans kreeg hij niet. In de eerste manche eindigde hij achter de Engelsman Jack Norris op een tweede plaats. In de tweede manche moest hij tevreden zijn met een vierde plaats.

Uitslagen: Lochem (KNMV): ONK quads masters: 1. Joe Maessen (Ysselsteyn). 13. Johan Gommans (Oirlo). 17. Job Smits (Ysselsteyn)

NK quads: 1. Wout Smits (Ysselsteyn). 22. Daan van Rijswijck (Oirlo)

Boekel (KNMV): ONK 125 cc: 47. Joey van der Zanden (Wanssum). 48. Amber Simons (Well). 53. Nick van Loon (Meerlo).

Foto: Wout Smits (Ysselsteyn) begon het seizoen met de dagzege tijdens het NK quads. Foto: Maycel de Bruijn.


Truckrun Horst

Horst | Truckrun Horst heeft nog plaatsen vrij voor de negentiende Truckrun van zondag 8 april.

Mensen met een beperking kunnen zich aanmelden via www.truckrun.nl om als bijrijder mee te rijden. Maximaal driehonderd deelnemers kunnen meerijden.