ActiveRooy lijdt dure nederlaag

ActiveRooy-VC Sittardia 1-3. Setstanden: (13-25, 22-25, 19-25 en 25-21).

Venray | De volleybalsters van ActiveRooy waren zaterdagavond een maatje te klein voor concurrent VC Sittardia: 1-3. Het lukte de thuisploeg in de Wetteling in Venray niet om een vuist te maken. Door de nieuwe nederlaag dreigt nog steeds degradatie uit de derde divisie B.

ActiveRooy houdt alleen hekkensluiter Flamingo's'56 nog onder zich. De Venrayse equipe staat elfde met 5 punten achterstand op nummer tien VC Sittardia. Het duel van afgelopen zaterdag was dus van groot belang voor ActiveRooy. De thuisploeg was alleen in staat om de laatste set naar zich toe te trekken met 25-21. ActiveRooy speelde zonder Anne Janssen, omdat haar vlucht werd gecanceld. Ook Famke Jansen ontbrak, maar zij werd vervangen door Susan van der Putten. Bianca van Dorrestein coachte het team zaterdag tijdens de degradatiekraker.

De eerste set verliep stroef. De vrouwen van ActiveRooy kwamen meteen in punten achter te staan. Een goede servicebeurt aan de kant van Sittard zorgde ervoor dat dit verschil alleen maar groter werd. De thuisploeg werd aan het einde van de set iets sterker, maar kwam veel te laat op stoom. De set ging ruim verloren: 13-25.

In de tweede set ging het een stuk beter voor de thuisploeg. De ploeg schoot uit de startblokken, maar kon het niveau niet vasthouden. Uiteindelijk moest ActiveRooy toch het hoofd buigen voor Sittard. Het werd uiteindelijk 22-25 in het voordeel van de bezoekers.

In de derde set kon ActiveRooy het niveau niet vasthouden. De ploeg bleef achter de feiten aanlopen. Er werden te weinig punten gescoord en daardoor werd het verschil met Sittard alleen maar groter. De set werd met 19-25 verloren.

De laatste set begon goed voor ActiveRooy. Dankzij een goede servicebeurt kwam de thuisclub op voorsprong. Deze marge werd niet meer weggegeven. Zo sleepten de Venrayse vrouwen toch nog een puntje over de streep: 25-21. De eer werd dus gered, maar de achterstand op concurrent Sittardia werd alleen maar groter.

Komende weekeinde komt ActiveRooy niet in actie. De competitie wordt op 17 maart hervat met een wedstrijd tegen Peelpush 3. Die ploeg staat zesde met 40 punten uit 16 wedstrijden.