Wout wint, Mike sterk in Parijs-Nice

St. Etienne | Wout Poels won woensdag de individuele tijdrit in de rittenkoers Parijs-Nice. In de drie voorgaande etappes liet vooral Mike Teunissen zich van zijn beste kant zien.

Poels zette een indrukwekkende prestatie neer op het glooiende parcours, waarvan de eerste acht kilometer omhoog liep aan gemiddeld 3,5 procent en waarna de weg grotendeels in dalende lijn richting de finish in Saint-Etienne ging. De Nederlander was de snelste bij het eerste tussenpunt en bouwde zijn voorsprong in het tweede deel verder uit.

Poels wist tijdens de 18,4 kilometer lange tijdrit de Spanjaard Soler 11 seconden voor te blijven. De Fransman Alaphilippe werd derde op 16 seconden. In het algemeen klassement staat Wout Poels nu tweede op 15 seconden van leider Louis Leon Sanchez die dinsdag deel uitmaakte van een kopgroep.

Eerder deze week wist Mike Teunissen zich in de kijker te rijden. De Ysselsteynse renner werd dinsdag vijfde in de derde etappes. Teunissen werd maandag in de tweede etappe zesde en zondag eveneens vijfde en beste Nederlander in de eerste rit. Teunissen verloor in de tijdrit 1 minuut 43 en werd 43e. In het algemeen klassement zakte Mike, die dinsdag nog vijfde stond, naar de 26e plek en staat nu op 1.56 van leider Sanchez.