Merselo verliest topwedstrijden

Midako-Merselo 15-6 (10-4). Doelpunten Merselo: Aniek van den Heuvel (3x), Lisa Verhoeven (2x) en Ciel van Hoof.

Merselo-Roka 12-14 (9-6). Doelpunten Merselo: Aniek van den Heuvel (3x), Anke Zegers (2x), Lisa Verhoeven (2x), Geke Nijenhuis (2x), Ciel van Hoof, Monique Janssen en Loes Claessens.

Overloon | De korfbalsters van Merselo kunnen het kampioenschap in de tweede klasse B definitief vergeten. De ploeg ging donderdag in Mierlo hard onderuit tegen concurrent en koploper Midako (15-6) en afgelopen zondag was nummer twee Roka in Overloon te sterk: 12-14. Merselo had de titelstrijd in eigen hand. Als de twee topwedstrijden in winst werden omgezet, dan was het kampioenschap een feit. Het liep dus allemaal anders. Merselo sluit het zaalseizoen af als nummer drie met 11 punten uit tien duels.

De topper met Midako werd eerder afgelast, maar het duel werd op donderdag 1 maart alsnog gespeeld in het Brabantse Mierlo. Het werd een enorme deceptie voor Merselo. Midako nam dankzij de 15-6 overwinning de koppositie over van Merselo. In het duel met Midako kwam Merselo er eigenlijk geen moment aan te pas. Bij rust keken de bezoekers al tegen een 10-4 achterstand aan. Merselo slaagde er na rust niet meer in om dat gat te dichten. Sterker nog het verschil werd alleen maar groter.

Drie dagen later kon Merselo zich revancheren in een nieuwe topwedstrijd. Als nummer twee van de tweede klasse B speelde Merselo in De Raayhal in Overloon tegen Roka. Ook dat duel leverde teleurgestelde gezichten op aan de kant van Merselo. De ploeg ging met 12-14 kopje onder en eindigde daardoor als derde achter Midako en Roka.

Toch begon Merselo uitstekend aan het duel. Halverwege stond de ploeg op een comfortabele 9-6 voorsprong. Na rust waren de rollen omgedraaid en kwam Roka beter in hun spel. Merselo bood nog wel tegenstand, maar de thuisploeg moest uiteindelijk toch het hoofd buigen voor de bezoekers: 12-14.

Door de nederlagen van Merselo ging Midako met het kampioenschap aan de haal. Op basis van onderling resultaat ging de titel naar Midako. Nummer twee Roka kan in punten nog wel gelijk komen, maar de titelstrijd is dus al beslecht.