De gevelde boom was voor even een mooie tijdelijke speelplek voor de kinderen.
De gevelde boom was voor even een mooie tijdelijke speelplek voor de kinderen. Foto: Lotte Kamphuis.

Boom plein geveld

Geijsteren | De grote kastanjeboom op het dorpsplein in Geijsteren is weg. De boom werd zaterdagmorgen gekapt vanwege de herinrichting van het plein. Er komt een lindeboom voor in de plaats.

Alle inwoners van het dorp werden uitgenodigd om zaterdag een handje te helpen bij het omtrekken van de boom. De dorpsbewoners mochten meepraten over hoe het dorpsplein eruit komt te zien. De zieke kastanjeboom maakt geen deel uit van het nieuwe plan. Op de plek van de oude boom wordt later een lindeboom geplant.

Van het kastanjehout worden kaasplankjes gemaakt. Die worden verkocht, met de opbrengst hoopt de dorpsraad een gat van 2500 euro te dichten in de begroting voor het toekomstige plein. Bas Vennekens, voorzitter van de dorpsraad, geeft uitleg. "De boom is op. Hij doet het niet meer. Dat klinkt misschien een beetje gek, maar de boom is ziek en groeit niet meer. Daarom moet de boom gekapt worden. Dat hebben we nu gedaan, omdat we volgende week maandag beginnen met de herinrichting van het plein. De boom stond er 120 jaar dus dit is wel een dingetje. Dit was het officiƫle startschot van de werkzaamheden. Het plein wordt voor het grootste gedeelte heringericht door dorpsbewoners. Het hele dorp kon ook meedoen met het omzagen van de boom."

De dorpsraad hoopt dat de herinrichting van het plein klaar is voordat de kermis in Geijsteren half mei begint.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding