Talentuin Gryphus

Vierlingsbeek | Bij Gryphus in Vierlingsbeek vindt op vrijdag 9 maart het open podium de Talententuin plaats.

Dat het in de regio barst van het kunstzinnig talent staat als een paal boven water. Alle reden voor Gryphus om dit talent op het gebied van muziek, dans, comedy, film, kleinkunst, literatuur, theater of welke kunstvorm dan ook, een podium te bieden zich te presenteren. De zevende aflevering inmiddels met deze keer in de hoofdrollen Sovay, Balloon Busters en The Velvet State.

In het najaar van 2017 vonden drummer Karlijn en gitarist/zanger Frankie eindelijk hun nieuwe muzikale maatjes Tess op de basgitaar en Hugo op de leadgitaar. Sovay was geboren en in oktober 2017 werd er voor de eerste keer gerepeteerd. Zoekende naar een eigen sound binnen de indierock haalt het jonge Nijmeegse viertal inspiratie uit bands als Wolf Alice en Always.

Balloon Busters is een indierockband uit Boxmeer en omstreken en kenmerkt zich door een dromerige maar toch scherpe muziekstijl. De band bestaat uit Anna Baartmans (zang en bas), Xan van Kempen (gitaar), Camiel Vink (gitaar) en Vince Henraat (drums). The Velvet State is een pop- en funkrockband uit Nijmegen met een verleden in The Ruby's. Overal waar dit kwartet komt bouwt het een feestje. De onlangs uitgebrachte EP Ruby Red Velveti is hier het levendige bewijs van.

Gryphus gaat open om 20.30 uur en het eerste talent betreedt om 21.00 uur het podium. De entree voor deze Talententuin is geheel gratis. Meer informatie is te vinden op www.gryphus.nl.