Inspectie en reiniging riolering

Venray | Vanaf begin maart tot en met eind april wordt een deel van het gemeentelijk rioolstelsel in de gemeente Venray gereinigd en geïnspecteerd.

Het werk vindt plaats op de volgende locaties tussen 7.00 en 18.00: Heide, Smakt, de wijk Veltum, de omgeving Kruitweg en Merseloseweg, de omgeving Witte Vennenweg en de omgeving De Hulst en Stationsweg. Om een goed beeld te krijgen van de conditie van de riolering wordt die eerst gereinigd. Dit gebeurt met een speciale rioolreinigingswagen. Na het reinigen wordt de riolering geïnspecteerd met een zelfrijdende robotcamera. Er bestaat een kleine kans dat het tijdens de werkzaamheden gaat borrelen in wasbakken, afvoerputjes of toilet. Sluit daarom het deksel van het toilet. Daarnaast kan het voorkomen dat door onderdruk in het hoofdriool één van de stankafsluiters in de woningen of bedrijfspanden wordt leeggezogen. Dit kant worden opgelost door de kraan even open te zetten en/of het toilet door te spoelen. Tijdens het werk wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de bereikbaarheid van woningen of bedrijfspanden.


Thema-avond PvdA Venray

Venray | In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen houdt PvdA Venray een thema-avond op vrijdag 9 maart.

Tijdens deze avond wordt gesproken over het Kindpakket, Armoedebeleid en Schuldhulpverlening: is er verschil tussen landelijke en gemeentelijke regels en hoe werkt het in de praktijk in deze gemeente? Wat hoort bij de gemeente, wat hoort thuis in 'Den Haag'? Hoe kan er het beste samengewerkt worden? Inwoners van Venray zijn uitgenodigd om tijdens deze bijeenkomst hun vragen en ervaringen in de praktijk op dit gebied aan de orde te stellen. De inloop in het wijkcentrum van Brukske in Venray is vanaf 19.00 uur en om 19.30 uur is de opening door de voorzitter PvdA Venray, Esther van Wamelen. Er is een debat tussen Gijs van Dijk, lid van de Tweede Kamer voor de PvdA met onder meer armoede en eenzaamheid in zijn portefeuille, en Henk Bisschops, fractieleider PvdA Venray, over vragen die worden gesteld door debatleider Cornelia Klaster (voorzitter van de meedenkgroep Armoede en Eenzaamheid PvdA). Verder worden er vragen die aangedragen zijn door bewoners van Venray besproken. Meer informatie: bestuurpvdavenray@outlook.com.


Lourdeswerk

Venray | Stichting Lourdeswerk Venray e.o. houdt een busreis van 30 augustus t/m 7 september en vliegreizen van 23 t/m 28 mei en van 1 t/m 5 september naar Lourdes. De reizen zijn op basis van volpension, reis- en annuleringsverzekering, en tweepersoons kamer. Er gaan vrijwilligers mee die zorg kunnen verlenen, zoals rolstoelen duwen. Wanneer de reiskosten bezwaarlijk zijn, kan Stichting Lourdeswerk Venray e.o. hierin tegemoet komen. Geïnteresseerden kunnen voor informatie contact opnemen met Jacqueline via telefoon 06-11585147 of met Leo via telefoon 06-39081416. Voor meer informatie: www.lourdeswerkvenray.com, e-mail bernadette@lourdeswerkvenray.com.


Grunberg in tbs-kliniek?

Oostrum | Voor een nieuwe roman wil schrijver Arnon Grunberg graag zelf gaan ervaren hoe het is om achter de tralies te zitten.

Hij wil daarvoor graag 'embedded' in tbs-kliniek De Rooyse Wissel in Oostrum, zo vertelt hij tegen maandblad Zuiderlucht. 'Ik hoop dat ik in een cel mag zitten, ik wil ervaren hoe beklemmend dat is'. Het is de bedoeling dat het verblijf in de kliniek in augustus plaatsvindt. De Amsterdamse schrijver wacht nog wel op toestemming van de minister van Justitie. 'Ook moeten we nog bekijken of het niet te gevaarlijk voor mezelf kan zijn'. Zijn vorige boek speelt zich ook af in Limburg. Het gaat over een brandweerman in Heerlen en ook voor dit boek kwam de schrijver naar Limburg. Zo liep hij mee met de brandweer in Heerlen en verbleef hij meerdere keren in klooster Lilbosch in Echt-Susteren.