Overtuigende zege voor Set Up

Set Up-AVOC/HVC/VCM 4-0. Setstanden: 25-11, 25-17, 25-12 en 25-12.

Meerlo | De volleybalsters van Set Up uit Meerlo hebben zaterdagavond opnieuw goede zaken gedaan in de strijd om de titel in de eerste klasse E. In sporthal 't Brugeind was de ploeg met 4-0 veel te sterk voor AVOC/HVC/VCM.

De thuisploeg speelde een prima wedstrijd en trok alle vier de sets met groot verschil naar zich toe. Het vorige duel met AVOC/HVC/VCM eindigde ook in een feestje voor Set Up. De thuisploeg was dan ook vastberaden om dit duel opnieuw met grote cijfers te winnen. Set Up begon dan ook furieus aan het duel. De ploeg pakte al snel een 8-6 voorsprong. En dat gaatje werd alleen maar verder uitgebouwd. De eerste set was dan ook overtuigend voor Set Up: 25-11.

De tweede set verliep hetzelfde, maar toch slopen er wat foutjes in het spel van de thuisploeg. Daardoor konden de bezoekers wat meer punten scoren. De set werd ondanks de onnodige fouten bij de thuisploeg met 25-17 gewonnen. Geen vuiltje aan de lucht dus voor de koploper.

De derde set was bijna een kopie van de eerste set. Set Up speelde degelijk en dat resulteerde uiteindelijk in een overduidelijke eindstand: 25-12. De laatste set begon wat stroef voor voor Set Up. Na de openingsfase stond het 4-4, maar daarna schakelde Set Up een versnelling hoger. Dat zorgde voor een ruime overwinning: 25-12. Set Up haalde dus flink uit en deze riante overwinning komt op een mooi moment.

De ploeg tankte vertrouwen voor de naderende topper tegen Somas/Activia 4. Het duel tegen de nummer twee van de eerste klasse begint om 15.00 uur in Sint Anthonis. Dankzij de ruime zege gaat Set Up aan de leiding met 73 punten uit 16 duels. Somas/Activia staat tweede met 72 punten uit 17 wedstrijden. De titelstrijd zal gaan tussen deze twee ploegen. Nummer drie Havoc 2 pakte namelijk pas 59 punten. Met nog 6 wedstrijden op het programma heeft Set Up dus de beste papieren voor de titel. Na zaterdag kan echter alles anders zijn. Een zege is noodzakelijk om een flinke stap richting het kampioenschap te zetten.

De eerdere ontmoeting tussen beide ploegen eindigde in een overduidelijke 4-0 (27-25, 25-21, 25-22 en 25-21) overwinning voor Set Up.