Afbeelding
Foto:

Nieuwe uitdaging Kevin van Leuven

Swolgen | Kevin van Leuven zet zijn racecarrière komend seizoen op een iets lager pitje in verband met een nieuwe uitdaging binnen het WK-paddock.

De bedoeling was om weer de complete OW cup-kalender te gaan rijden en deze aan te vullen met enkele BSB-wedstrijden. Maar begin dit jaar kwam er een aanbod waar Van Leuven geen nee tegen kon zeggen. De mogelijkheid om te gaan werken voor een topcoureur in het WK paddock is hem namelijk op het lijf geschreven. Dus aankomend seizoen werkt Van Leuven voor Anthony West. West komt uit in het World Supersport-kampioenschap met zijn eigen EAB Antwest Racing-team.

Van Leuven: "Deze kans kon ik niet laten schieten, met mijn ervaring als coureur, monteur en data man was dit een perfecte match voor het EAB-team en een uitgelezen kans voor mij om ook hierin mezelf te bewijzen. Zeker met een rijder als Anthony is het geweldig om samen te werken en voor podiumplekken te gaan strijden in het WK. Dit houdt niet in dat ik zelf mijn helm aan de wilgen ga hangen. We hebben een superclub supporters en sponsoren en ik heb afgelopen jaar laten zien dat ik nog steeds bij de snelsten van Nederland hoor. De doelstelling is nog steeds om voor de winst te gaan, maar het is niet realistisch om voor het kampioenschap te rijden doordat ik een groot aantal races zal moeten missen voor mijn werk."

De racekalender van Van Leuven biedt racefans en sponsoren nog een zestal uitdagende wedstrijden met onder meer een IRRC-wedstrijd op Hengelo en de 501 km van Assen. Ieder race is er de mogelijkheid om een Day at the races mee te maken. Ook de fanclub houdt weer activiteiten. Op zondag 18 maart houdt Van Leuven zijn jaarlijkse teampresentatie bij eetcafé Bej Ber aan de Mgr. Aertsstraat 3a in Swolgen. Belangstellenden zijn welkom vanaf 15.00 uur.


Jeugd Red Stars

Venray | Tijdens de Nederlandse senioren A-kampioenschappen spelen uit de acht afdelingen per klasse de vier beste jeugdspelers uit de afdelingsklassen. Red Stars was voor Limburg vertegenwoordigd door vijf spelers in de hoofd-, 1e en 4e klasse.

In de hoofdklasse speelden Siem Janssen en Jochem van Sinderen een goede reeks. Zij gingen desondanks niet door naar de kwartfinale. Ook in de eerste klasse was Red Stars met twee spelers aanwezig voor Limburg. Dit waren Eline Smeets en Gijs Vreugdenhil. Beiden wonnen de nodige partijen en ook hierin kwam Gijs door een minder gemiddelde tekort voor de kwartfinale. In de vierde klasse speelde Isa Engels enkele goede wedstrijden achter de tafel, maar ze kon zich niet plaatsen voor de bovenste plekken.