Kampioen en toch niet: "Dit is echt zuur!"

Asten | Meteen na het allerlaatste fluitsignaal van het duel tussen ODC en De Peelkorf (10-7) was er totale verwarring wie zich kampioen mocht noemen.

Eerst juichte de thuisploeg, vervolgens de korfbalsters van De Peelkorf, waarna zij in diepe rouw werden gedommeld toen uiteindelijk de titel toch naar ODC ging. De feestvierende speelsters en supporters van De Peelkorf hosten, dansten en zongen. Knuffelden en kusten elkaar, maar waren daarna met stomheid geslagen toen ODC toch de nummer één was. Ongeloof en verdriet wisselden elkaar af.

"Ik weet het ook niet", verzuchtte een zwaar teleurgestelde aanvoerster Lisa Verlijsdonk toen de eerste emoties verwerkt waren. "Er was verwarring, maar ik dacht echt dat we het niet gered hadden. We stonden in de competitie precies gelijk qua aantal punten en onderling resultaat (De Peelkorf won thuis met 15-12, red.), maar het doelsaldo van ODC is beter. Toch hoorden we opeens dat wij kampioen waren. En vervolgens weer niet. Dit is echt zuur." Waar de communicatie mis was gegaan, was in de hectiek na afloop niet te achterhalen. Pas na een telefoontje naar de scheidsrechtersbaas van de KNKV kwam het verlossende woord: ODC was kampioen en promoveert naar de Topklasse.

In een tweestrijd met de nummer voorlaatst van de Topklasse, Prinses Irene, kan De Peelkorf alsnog promotie bewerkstelligen. "Die hoeven we van mij ook niet te spelen. Ik had me deze dag heel anders voorgesteld", stak Marly van Asten met tranen in de ogen de deceptie niet onder stoelen of banken. Aanvoerster Verlijsdonk probeerde het moreel meteen op te krikken. "We moeten deze week de accu opladen en er voor gaan."

Het eerste duel vindt op zondag 11 maart in sporthal De Wetteling plaats, aanvang 17.15 uur. Een week later, zondag 18 maart, is de return bij Prinses Irene in Nistelrode. Eindigt het tweeluik gelijk, dan volgt een derde, beslissende wedstrijd.

NK korfbal in Venray

Ysselsteyn | Korfbalvereniging De Peelkorf in Ysselsteyn neemt voor de derde keer de organisatie van het Nederlands kampioenschap korfbal voor haar rekening.

Op zaterdag 10 maart komen in sporthal De Wetteling in Venray de B- en C-Jeugd en de reservetopklasse in actie. Vanaf 10.00 uur strijden de beste korfbalsters in de dames B- en C-klasse tegen elkaar om de Nederlandse titel. De beste vier ploegen uit de zaalcompetitie nemen deel aan het NK. Bij de C-jeugd gaan Altior uit Heeswijk-Dinther, Prinses Irene uit Nistelrode, De Korfrakkers uit Erp en Swift uit Velden uitmaken wie de titel mee naar huis mag nemen.

Bij de B-dames gaat de strijd tussen Altior uit Heeswijk-Dinther, De Korfrakkers uit Erp, Rosolo uit Reusel en De Peelkorf uit Ysselsteyn. In twee kruisfinales wordt bepaald welke teams gaan strijden om de titel en de plaatsen drie en vier. Na afloop van de jeugd spelen in de reservetopklasse DDW 2 uit Hooge Mierde en Rosolo 2 uit Reusel hun finale. Die twee ploegen hebben afgelopen weekend hun kruisfinale gewonnen en mogen nu spelen om het goud. Als afsluiter spelen om 17.30 uur De Peelkorf A1 en Rosolo A1 hun kruisfinale. De winnaar van deze partij mag op zaterdag 17 maart in Eindhoven gaan korfballen om de Nederlandse titel.