Shape: 'Lekker in je vel voelen'

Venray | In november 2017 is het leefstijlprogramma Shape van start gegaan in Venray. Binnen Shape werken diverse disciplines met elkaar samen om jongeren van 12 tot 16 jaar met (beginnend) overgewicht te stimuleren tot en te begeleiden naar een duurzame sportieve en gezonde leefstijl. "In totaal acht enthousiaste jongeren ronden het programma deze maand af. In april 2018 start de tweede groep. Aanmelden is nog mogelijk", zegt Ankie Billekens, projectleider van VIA VVV en Shape Venray.

Door Henk Lammen

De afgelopen dertien weken volgden de deelnemende jongeren aan Shape Venray beweeglessen (twee keer per week) en voedings- en leefstijllessen (één keer per week). Billekens: "Belangrijkste doel was om zich weer lekker in hun vel te voelen! Tijdens de beweeglessen beoefenden de jongeren verschillende sporten zoals fitness, bootcamp, judo, voetbal en handbal. Onder begeleiding van deskundige trainers werkten ze aan het verbeteren van hun conditie, fitheid én zelfvertrouwen. Het plezier spatte van de gezichten van de deelnemers af tijdens het sporten." De beweeglessen worden gecombineerd met voedings- en leefstijllessen. Tijdens deze lessen, die worden verzorgd door een diëtiste of leefstijlcoach, leren de jongeren op een leuke manier hoeveel groenten ze bijvoorbeeld op één dag zouden moeten eten en hoe ze dit over de dag kunnen verdelen. "De ouders/verzorgers van de deelnemers zijn nauw bij het programma betrokken door ouderbijeenkomsten te organiseren."

De deelnemers aan het eerste traject ronden het in totaal vijftien weken durende programma deze maand af. Samen met hun ouders/verzorgers zijn zij op maandagavond 19 maart uitgenodigd in Seacon Stadion De Koel van VVV-Venlo voor een feestelijke afsluitingsbijeenkomst. "Later die week neemt de groep ook nog deel aan de Venloop! Een evenement, waar ze samen wekenlang naar toe hebben gewerkt. Na de Venloop blijven de jongeren gedurende twaalf weken nog één keer per week samen sporten om vervolgens hopelijk door te stromen naar het lokale sportaanbod", zegt Billekens. In april gaat er een nieuw traject van het leefstijlprogramma van start! Voor meer informatie over het programma of aanmelden, kunnen mensen contact opnemen met Ankie Billekens, projectleider VIA VVV en Shape Venray, telefonisch: 06-12913061 of per e-mail: abillekens@vvv-venlo.nl. Binnen Shape Venray is sprake van een unieke samenwerking tussen Laco Sportcentrum Venray, GGD Limburg-Noord, VieCuri Venray, Puur Counselling & Diëtetiek, Bootcamp Power, Sportinstituut Verhagen, Handbalvereniging Manual, VVV-Venlo en haar maatschappelijke stichting VIA VVV en Venray Beweegt/gemeente Venray.


Kick-off BinckBank Tour

Venray | De officiële kick-off van de BinckBank Tour in Venray is zaterdag 10 maart om 16.00 uur. Op Raceway Venray wordt niet alleen het parcours gepresenteerd, maar ook het contract van de Stichting Wielerpromotie met de Belgische organisator Golazo getekend.

De voorgenomen ploegenachtervolging op het circuit gaat niet door. "Daarvoor hadden we te weinig aanmeldingen. Waarschijnlijk is het nog vroeg in het seizoen", aldus voorzitter Maurice Ambaum. Na het tekenen van de contracten wordt tevens het parcours bekendgemaakt. "We hebben een mooi parcours gerealiseerd in en om Venray", vervolgt Ambaum. Dat parcours wordt dezelfde dag ook gebruikt voor de jaarlijkse ploegentijdrit. "We kunnen dat dit jaar mooi combineren. Afgelopen jaar deden er 30 teams mee. Nu we hierin de samenwerking met Golazo hebben, verwachten we een deelname van circa 100 teams." Geïnteresseerden zijn zaterdag om 16.00 uur van harte welkom op Raceway Venray aan de Peelweg in Ysselsteyn.


CSI-springtour

Kronenberg | Van donderdag 29 maart tot en met zondag 15 april wordt voor het eerst een aaneensluitende CSI-springtour gehouden op De Peelbergen in Kronenberg.

De drie weken durende CSI-springtour biedt een totale prijzenpot van 300.000 euro en de primeur om vijfjarige paarden te starten in de youngster tour. Daarnaast is de internationale wedstrijdkalender van het hippisch centrum in Kronenberg uitgebreid met extra concoursen. Het uitbreiden naar een drieweekse tour is niet de enige toevoeging aan de internationale wedstrijdkalender van op De Peelbergen. Van 15 tot en met 17 juni vormt het hippisch centrum voor het eerst een toneel voor de paradressuurruiters en het eerst geplande CSI na het outdoor seizoen wordt uitgebreid van één naar twee weken van 18 tot en met 28 oktober. Voor meer informatie: www.peelbergen.eu.


Jeu de boules

Venray | In de Nationale Petanque Competitie (NPC) regio Zuid-Oost nemen twee teams van JBC Venray 80 en een team van de Ysselsteynse Piëlboulers deel.

De NPC wordt georganiseerd door de NJBB (Nederlandse Jeu de Boules Bond). Na twee pilotjaren is de NPC vorig jaar in heel Nederland van start gegaan. In iedere divisie spelen acht teams en er worden thuis- en uitwedstrijden gespeeld. Venray 1 (Eef Zeelen, Johan van Maris, Jos Janssen, Edgar Ikkert, Harm Kleuskens en Anton Biemans) komt uit in de vijfde divisie, Venray 2 (Wim Jeucken, Antoon van der Meulen, René van Erkelens, Leo van Tilburg, Gerard Loeffen en Nico Philipsen) en Piëlboulers 1 Ysselsteyn (Jan van de Pas, Toon van de Pas, Herman Keyzers, Peter Huys, Gerrit en Loes van Asten en Annemie Wijnands) komen beide uit in de zesde divisie. In de elfde wedstrijd van het seizoen won JBC Venray 80 met 6-2 van 't Lover 7 Asten. JBC gaat aan kop in de vijfde divisie. JBC Venray 80 2 verloor met 2-6 Jeu de Bouckles 3 Boekel en staat na elf wedstrijden derde. De Piëlboulers 1 speelde met 4-4 gelijk tegen PV Le Château 6 Wychen en staat vierde. De drie teams spelen op zaterdag 10 maart een thuiswedstrijd in de Bouledrome Venray op het Speulpark aan de Hoopweg.