Clubs vijfde klasse nog vol aan de bak

VENRAY | De voetbalcompetitie is al bijna een halfjaar onderweg, maar in de vijfde klasse E zijn de meeste teams nog niet eens halverwege.

In de komende tweeënhalve maand volgt de grote inhaalslag met 27 mei als einddatum. Het wordt een ware krachtproef voor de kleine dorpsclubs die vaak over een smalle selectie beschikken. De ranglijst geeft momenteel ook een enorm vertekend beeld. Er zijn wel zeven kampioenskandidaten.

De nummer twee BVV'27 heeft nog vijftien duels te gaan. Naast de twaalf zondagen zijn er drie doordeweekse ontmoetingen. Op donderdag 5 april spelen de Blitterswijckers thuis tegen Montagnards. Op 19 april is de uitwedstrijd tegen Kronenberg en op 3 mei komt Sambeek op bezoek.

Merselo krijgt nog het zwaarste programma. De geel-zwarten hebben slechts tien competitieduels gespeeld. Dus er volgen er nog zestien. Behalve twaalf keer op zondag moet Merselo viermaal op donderdag aantreden. Op 5 april thuis tegen RKDSO, op 12 april uit tegen Holthees, op 19 april thuis tegen Sporting ST en op 10 mei uit naar Montagnards.

Holthees heeft nog vijftien duels op het programma staan, waarvan elf op zondag. Op zondag 6 mei is Holthees vrij. De blauw-witten komen vier keer doordeweeks in actie. Op 12 april is thuis de derby tegen Merselo. Op 19 april volgt het bezoek aan Lottum en op 26 april is Sambeek in Holthees te gast. Op 3 mei staat in Oirlo de derby op het programma tegen SVOC'01, dat nog veertien wedstrijden moet afwerken. Ook voor de tricolores zijn de komende twaalf zondagen volgeboekt. Na de derby op 3 mei thuis tegen Holthees speelt SVOC'01 op 10 mei uit tegen America.

Sporting ST wacht nog vijftien ontmoetingen waarvan drie doordeweekse uitduels. Op donderdag 12 april tegen Lottum, op 19 april tegen Merselo en op 26 april tegen RKDSO.


Herstel BVV'27 na eerste thuisverlies?

BLITTERSWIJCK | BVV'27 sloot het jaar 2017 af met de 1-3 derbywinst bij SV United. De ploeg van trainer Jef Vels rolde als koploper van de vijfde klasse E het nieuwe jaar in.

Op zondag 28 januari kenden de geel-zwarten een mislukte herstart. Tegen concurrent HRC'27 werd in een matig optreden de eerste thuisnederlaag (1-2) van dit seizoen geleden. HRC'27 nam daardoor tevens de koppositie over. Sindsdien kwam BVV'27 door de winterse perikelen niet meer in actie.

Zondag wacht thuis de derby tegen Sporting ST. In Swolgen won BVV'27 met 2-0. Om mee te blijven doen in de titelrace moet de volle buit gepakt worden. Ook Merselo speelt, uit tegen America, een belangrijk duel in de top waar het dringen is geblazen.