Afgelaste duels op zondag 29 april

VENRAY | De KNVB heeft het volledig afgelaste voetbalprogramma van afgelopen zondag opnieuw vastgesteld op zondag 29 april. De inhaalduels die al op deze dag waren ingepland zijn opgeschoven naar doordeweekse dagen.

Zondag 27 mei blijft de slotdag van de competitie. Er zijn nu nog precies twaalf zondagen over. Vanwege de sneeuw en de vorst besloot de voetbalbond vorige week vrijdag al het complete programma van afgelopen weekeinde eruit te gooien. Het was pas de eerste keer dit seizoen dat de KNVB overging tot een centrale afgelasting. Omdat steeds meer clubs over kunstgras beschikken wordt nog maar sporadisch een volledig programma geannuleerd. Overigens had er afgelopen zondag tijdens lenteachtige temperaturen best op kunstgras gevoetbald kunnen worden. Maar dan waren de onderlinge verschillen tussen de teams nog groter geworden. Pas als eind maart de klok een uur is verzet kan de doordeweekse inhaalrace van start gaan. Want de meeste verenigingen beschikken niet over een verlicht wedstrijdveld. Om voor het donker klaar te zijn, starten de duels begin april al om 18.30 uur. Door de vele afgelastingen is ook het verloop van de tweede periode danig verstoord. Pas na de laatste inhaaldag, donderdag 10 mei, zijn de winnaars van de tweede periodetitel bekend.

Voor Venray, dat al 15 van de 26 duels afwerkte, zijn er qua planning geen problemen in de eerste klasse D. De rood-witten hoeven geen enkele keer doordeweeks te spelen. Dat komt goed uit want vanwege de verre afstanden in deze klasse is het lastig om 's avonds wedstrijden te plannen.

SSS'18 heeft nog twaalf duels voor de boeg in de tweede klasse H. De Overloners kunnen net als Venray al hun resterende ontmoetingen op zondag afwerken. Volharding heeft in de tweede klasse H evenveel wedstrijden gespeeld als SSS'18, maar de Vierlingsbekers moeten wel eenmaal op donderdag aantreden: op 10 mei uit tegen EVVC. Op 6 mei is een vrije zondag voor Volharding.

Ysselsteyn wacht nog veertien duels in de derde klasse C. De komende twaalf zondagen kunnen de Ysselsteyners vol aan de bak. Er resteren dan nog twee inhaalontmoetingen op donderdag. Op 19 april uit tegen FCV en op 10 mei komt HBSV op bezoek. Omdat 10 mei op Hemelvaartsdag valt worden de wedstrijden niet 's avonds maar gewoon 's middags om 14.30 uur afgewerkt.

In de vierde en de vijfde klasse hebben de clubs de meeste achterstand opgelopen. Oostrum en Leunen hebben in de vierde klasse E beide nog vijftien duels voor de boeg. Naast twaalf zondagen moeten ze drie keer doordeweeks inhalen. Oostrum bezoekt op donderdag 12 april GFC'33 en op 19 april is SVEB te gast. Op donderdag 10 mei staat thuis de derby tegen Leunen op het programma. Leunen speelt nog op 12 april thuis tegen Meterik en een week later wacht de uitbeurt tegen TSC'04.