Afbeelding
Foto:

Dé mobiliteitspartner in de regio

Wanssum | Garagebedrijf Wejebe in Blitterswijck bestaat ruim 50 jaar. Het bedrijf heeft zich de laatste tijd vooral doorontwikkeld als dé mobiliteitspartner in de regio. "Wij kunnen voor ondernemers het complete plaatje invullen", vertelt Rogiér Reijnen, eigenaar van Wejebe.

Wim Janssen richtte Wejebe in 1966 op. Al vrij snel werd Jet Reijnen zijn chef-monteur aan wie hij het bedrijf in 1993 overdroeg. Sinds 2000 heeft Rogiér Reijnen de leiding over het bedrijf.

"In de eerste jaren onderscheidde Wejebe zich niet zo heel veel van andere garagebedrijven. We verkochten nieuwe en gebruikte auto's. Wel was en is Wejebe geen dealerbedrijf. Er werd en wordt veel samengewerkt met regionale dealers en partners", legt Rogiér uit.

Langzaam ontwikkelde Wejebe zich tot een full servicebedrijf. "Naast particulieren werden steeds meer bedrijven klant van ons bedrijf. Die willen niet alleen een nieuwe en goede auto, maar ook goed onderhoud. Daarnaast spelen wij ook een rol bij lease of financiering", aldus Rogiér. "Noem het maar 'red carpet'-service. We leggen als het ware de loper uit voor onze klanten en die waarderen dat." Bedrijven die deze filosofie erkennen en service waarderen, zijn onder andere OTTO Workforce en Blitta. "OTTO heeft diverse merken in zijn autopark. Dat vullen we samen met regionale dealers in, terwijl wij het onderhoud doen."

De klanten van Wejebe komen hoofdzakelijk uit de regio. Ook van de andere kant van de Maas. "Dat we na 52 jaar nog steeds in Blitterswijck gevestigd zijn, is best wel bijzonder. Soms is het stoeien met de ruimte, maar dat gaat nog steeds goed.

Sterker nog, binnenkort gaan we het garagepand verbouwen. Die heeft nog steeds de looks van 50 jaar geleden en gaat een facelift krijgen. We hebben weleens overwogen om te verhuizen naar Venray, maar dan is de kans groot dat vooral particuliere klanten toch voor een alternatief gaan kiezen."

En die particuliere klant is voor Wejebe net zo belangrijk als de zakelijke klant. "Ook voor hen willen we wat extra's doen. Op basis van de wensen van een klant gaan wij voor hen op zoek naar de juiste auto. En die kan soms ook uit het buitenland komen."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding