Ridder Theo Zegers

Venray | Theo Zegers ontving maandagavond uit handen van burgemeester Hans Gilissen een koninklijke onderscheiding. Dat gebeurde bij gelegenheid van zijn afscheid als voorzitter van het dorpsradenoverleg Venray (DRO) in de Gelderkoel in Heide. Zegers werd benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

In 2006 werd Theo Zegers, als voorzitter van de dorpsraad Merselo, tevens voorzitter van het overkoepelende dorpsradenoverleg. Hij was de opvolger van Sieb Nijssen uit Ysselsteyn. Zegers heeft zich sterk gemaakt voor de bevordering van de samenwerking tussen dorpen onderling, dorpen en wijken, dorpen en de gemeente Venray en andere (overheids)instanties.

Tijdens zijn voorzitterschap van de dorpsraad Merselo heeft Theo Zegers veel betekend voor de Vereniging Kleine Kernen Limburg (VVKL) die als belangrijke taak heeft het organiseren van kennisuitwisseling tussen dorpsraden, gemeenten en raadsleden in Limburg en daarbuiten. Als inspirator verzorgde hij onder andere een presentatie voor de landelijke Dorpsvernieuwingsprijs, organiseerde hij een werkatelier over actief burgerschap, werkte hij mee aan het project In actie met burgers! en organiseerde hij bij de provincie in 2016 een bijeenkomst over de rol voor actieve bewoners over zelfsturing. Voor Merselo heeft Theo veel projecten geïnitieerd of mee-gerealiseerd, zoals de Hoeklier, nieuwe woningbouwprojecten, de stichting Loobeek en de Schaapscompagnie.

Hij heeft een groot netwerk en een groot hart. Dat bleek ook uit zijn initiatief voor huisvesting van statushouders, een voorstel om per dorp één statushouder op te nemen en hen een zachte 'landing' te geven. Uit een initiatief van Venrayse dorps- en wijkraden is het project ontstaan om de inwoners van Venray van glasvezel te voorzien, nu uitgevoerd door de coöperatie GlaswebVenray waarvan hij bestuurslid is. Theo Zegers is sinds medio jaren 90 voorzitter van de commissie Samenwerking Buitensportaccommodaties Venray. Het beheer en onderhoud van gemeentelijke buitensportaccommodaties is neergelegd bij beheersstichtingen, verenigingen en plaatselijke vrijwilligers. Ook is Theo al ruim acht jaar vicevoorzitter van de stichting Loobeek, die in het Loobeekdal recreatieve voorzieningen ontwikkelt.

In de sportwereld heeft Theo eveneens zijn sporen verdiend. Van 1985 tot 2002 was hij voorzitter van sportvereniging Merselo. In die tijd was hij tevens voorzitter van de stichting Gemeenschappelijke Accommodatie Merselo en was hij lid van de commissie van SV Merselo die de bouw van een nieuwe accommodatie voor Merselose verenigingen, D'n Hoek, begeleidde. Bij zijn afscheid werd hij benoemd tot erevoorzitter. Voor de Muziekfeesten in Merselo was hij in de jaren '80 en '90 actief als coördinator van de horeca en als voorzitter van de Ald Merselse Dag.

Aanhouding Duitsers

Venray | In het centrum van Venray is donderdag een 36-jarige Duitser op heterdaad betrapt op het stelen van een fiets.

De man kon zich bij zijn aanhouding niet legitimeren, meldt de Venrayse politie op haar Facebookpagina. Hij verklaarde dat zijn paspoort in een auto lag. In dat voertuig zaten nog twee vrienden van de man. Politieagenten doorzochten met toestemming van de inzittenden de auto en vonden verschillende soorten harddrugs. Daarop werden beide inzittenden, een 36-jarige vrouw en een 34-jarige man uit Duitsland, ook opgepakt. De drie worden verdacht van de in- en uitvoer van harddrugs, handel in harddrugs en drugsbezit. Ook worden ze als medeplichtige gezien van diefstal van de fiets.