Afbeelding
Foto:

Mimus speelt Kloosterchemie

Tienray | Toneelvereniging Mimus in Tienray voert op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 maart het toneelstuk Kloosterchemie op. De uitvoeringen beginnen om 19.30 uur in het parochiehuis aan de Bernadettelaan 10 in Tienray.

Na het succes van Veren voor de Heren hebben de spelers en schrijvers van Toneelvereniging Mimus de smaak goed te pakken. Ook dit jaar brengen ze een geheel eigen productie op de planken; Kloosterchemie. een komedie in drie bedrijven. Wederom geschreven door hun eigen leden Huub Schreurs en Michel van Rijswick. De regie is in handen van Huub Schreurs, de regieassistente is Gertie Thiesen. In Kloosterchemie worden de aanwezigen meegenomen naar Residence Morgenstond, een oud klooster dat nu in gebruik is als wooncomplex voor ouderen. De welgestelde bewoners van Residence Morgenstond betalen een forse bijdrage voor kost en inwoning. Helaas zien ze daar weinig voor terug. Het gebouw is dringend aan renovatie toe. Roderick van Rechteren, oud-burgemeester en voorzitter van het bewonerscomité, heeft een deal gesloten met reclassering. Hiervoor moet hij in de residence onderdak bieden aan Willem Verbunt, een draaideurcrimineeltje. Met de komst van Willem komt er weer wat leven in de brouwerij. Kaarten reserveren via e-mail mimus.tienray@gmail.com of bij Suzanne kromhout via telefoon (0478)692023.

Spelers op de foto van links naar rechts van achter naar voren: Petra Thiesen, Michel van Rijswick, Juul Willems, Frans van Rijswick, Bart van Lijssel, Suzanne Kromhout, Lizet Kusters, Alda Absil, Henny Koppes en Toos Renkens.