Castenray hoopvol over wooncomplex

CASTENRAY | Castenray is hoopvol gestemd over de realisatie van vijf seniorenwoningen in het leegstaande schoolgebouw.

Op 20 januari werd het plan met een financiƫle onderbouwing ingediend bij de gemeente. Een maand later vond een gesprek plaats op het gemeentehuis. Twee jaar geleden liep de bouw van een vergelijkbaar wooncomplex voor ouderen aan de Lollebeekweg nog spaak. Kartrekker Bert Arts, tevens dorpsraadvoorzitter, hekelde toen de opstelling van de gemeente. Ditmaal heeft hij goede hoop dat het wel gaat lukken. Het plan vergt een investering van 533.000 euro, inclusief de aankoop van de school.

Een heikel punt is de asbestsanering van het dak. Daarmee is in het kostenplaatje geen rekening gehouden. Arts gaat ervan uit dat dit voor rekening komt van de gemeente als eigenaar van het gebouw. De gemeente laat nog een rapport opstellen.

Bert Arts meldt in het dorpsblad van Castenray dat het plan 'haalbaar is en goed in elkaar zit'. Het college heeft nog geen definitieve uitspraak gedaan. Ambtenaren moeten eerst een nota opstellen. Die gaat daarna als sluitstuk naar de gemeenteraad die het laatste woord heeft. Bert Arts hoopt daarom dat Castenray zijn enige vertegenwoordiger in de raad, Martijn Dirks van het CDA, kan behouden.

Er wordt een stichting opgericht die het bouwproject gaat realiseren. De nieuwe stichting hoopt onder meer een starterssubsidie binnen te halen. Er moet nog een architect in de arm genomen worden om het plan concreter uit te werken. "We hebben er groot vertrouwen in dat Castenray straks een prachtig ontmoetings- en wooncomplex heeft voor onze mindervalide medebewoners", besluit Arts.