De familie van Osch-Hebben.
De familie van Osch-Hebben. Oude foto

Familie Van Osch

Venray | Dit is het gezin van Antoon en Anna van Osch-Hebben.

Aan de lachende gezichten te zien, moet het er in dat grote gezin heel gezellig aan toe zijn gegaan. Bij de meeste grote gezinnen was dat vroeger het geval.

Tussen het oudste en jongste kind zat meestal een leeftijdsverschil van rond de vijftien jaar en de oudste had over het algemeen een groot aandeel in de verzorging en opvoeding, want de ouders waren dikwijls druk bezig.

Antonius Hubertus (Antoon) van Osch werd geboren op 27 januari 1895 in Heide als zoon van Wilhelmus Hubertus van Osch en Johanna Arts. Johanna Maria (Anna) Hebben werd geboren op 9 mei 1897 in Venray als dochter van Peter Johannes Hebben en Gertrudis Theodora Claassen. Antoon en Anna trouwden op 10 mei 1920 in Venray en gingen op Hoebertweg 5 wonen. Ze kregen dertien kinderen. Later verhuisden ze naar Akkerweg 6. Antoon was landbouwer van beroep. Hij overleed op 20 maart 1962 en Anna op 15 februari 1986, beiden in Venray.

De foto is rond 1951 genomen in de tuin voor het huis aan de Akkerweg bij gelegenheid van de terugkeer van Toon uit Nederlands-Indië.
Zittend op de grond v.l.n.r.: Marie; Fien. Midden v.l.n.r.: Antoon van Osch; Anna, zuster Veronica; Anna van Osch-Hebben. Achter v.l.n.r.: Sjeng; Gerrit; Jo; Wim; Mien; Mart; Sjaak; Toon; Truus; Sjef.

Foto: privécollectie Gerrit van Osch, Deurne. Kijk ook eens op www.rooynet.nl. Daar vindt u tal van oude foto's, films, documenten en geluidsfragmenten. Ook kunt u daar oude jaargangen van Peel en Maas en het Genealogisch Archief van de Gemeente Venray inzien.
Werkgroep RooyNet/Historisch Platform Venray