De Brier niet blij met Aldi-besluit

Venray | De ondernemers op De Brier zijn niet blij met de keuze van de Hoenderstraat als nieuwe locatie voor een Aldi-supermarkt. "De komst van de Aldi naar De Brier zou een echte doorbraak zijn geweest", laat Jan Arts namens de ondernemers weten.

De ondernemers zijn al jaren bezig met de verdere ontwikkeling van het bedrijventerrein op de hoek Zuidsingel-Leunseweg. Diverse onderzoeken hebben volgens Arts uitgewezen dat ook de consument De Brier een uitstekende locatie vindt voor een supermarkt als Aldi. "De gemeente denkt daar echter anders over. Met deze keuze liggen er straks in het centrum drie supermarkten. Bovendien heeft dit geen effect op de leegstand in het centrum, dus ook dat doel wordt voorbijgestreefd. In het onderzoek wordt De Brier op zich een goede locatie gevonden, maar dit heeft geen beleidsmatige steun. "Ik hoop dat de politiek zich hier goed over buigt. In april is er een nieuwe gemeenteraad met mogelijk nieuwe politieke verhoudingen. Het zou goed zijn als dit plan dan goed tegen het licht wordt gehouden en De Brier als locatie nog eens goed overwogen wordt. Het wordt tijd dat de gemeente De Brier als bedrijventerrein meer serieus gaat nemen", aldus Arts.

Als de plannen van de Aldi aan de Hoenstraat doorgaat, zou dit betekenen dat Omroep Venray moet gaan verhuizen. "Dat zal een hele klus worden", aldus voorzitter Ron van den Heuvel. Omroep Venray is al jaren gevestigd in het gebouw van de voormalige Dr. Poelsschool. "De gemeente heeft ons enkele weken geleden al geïnformeerd over deze plannen", laat Van den Heuvel weten. "Wij zitten daar als huurder prima, maar als de gemeente met een goed alternatief komt en ook de kosten wil dragen, hebben wij niet veel argumenten om niet te verhuizen." Wel zal dat een hele klus worden. "De huidige locatie is helemaal afgestemd op onze activiteiten met studio's etc. Ook liggen er aparte aansluitingen van Ziggo om de uitzendingen te verzorgen. Dat neemt overigens niet weg dat we aan deze locatie gebonden zijn." De omroep wacht de ontwikkelingen af. "Het gebeurt vaker dat er plannen zijn die uiteindelijk niet doorgaan. We hebben ons nog niet over alternatieven gebogen. Het voormalige kunstencentrum zou een optie kunnen zijn. De gemeente heeft ons wel gevraagd om een kostenanalyse van een verhuizing aan te dragen. Daar zijn we nu mee bezig."

Cultuurcafé

Venray | Cultura Venray houdt op donderdag 1 maart vanaf 19.00 uur het eerste Cultuurcafé van 2018 in Schouwburg Venray. Tijdens dit Cultuurcafé kan iedereen zijn liefde voor kunst en cultuur uitspreken tegenover de verschillende politieke partijen uit Venray en laat Cultura Venray weten waar ze op dit moment mee bezig is. Ook is er aandacht voor de jonge ambassadeurs van kunst en cultuur. Denk hierbij onder andere aan het Theater Test Team en de Jonge Eksters van het Odapark. Dizzy Academy treedt op en daarnaast zorgt D'accord Combo voor de muziek. De avond wordt afgesloten met een netwerkborrel.

Dans-je-vrij en koffieochtend

Venray | In wijkcentrum Den Hoender aan de St. Ursulastraat 2 in Venray wordt op vrijdag 9 maart een dans-je-vrij avond gehouden. Het danspaar Seline en Jelle dat amateurwedstrijden danst komt een workshop en een demo geven. Vanaf 20.00 uur is de zaal open. Demo en workshop vinden plaats tussen 2030 en 21.30 uur. Op zaterdag 2 juni van 10.00 tot 12.00 uur wordt een koffieochtend gehouden. Ook kunnen er vragen worden gesteld aan het wijkteam.