Tafeltennissers gelijk: 5-5

Gouda | In de eerste divisie B speelden de tafeltennissers van Red Stars gelijk in de uitwedstrijd tegen Vriendenschaar: 5-5. In Gouda wonnen Kas van Oost en Ronald Bogaard beiden twee enkelspelen. Samen wonnen zij ook het dubbelspel. Invaller Matthian Vaes speelde prima maar kon helaas geen enkele partij winnen.

Kas van Oost opende de strijd tegen Verzyl met gedegen spel, maar dat leverde geen winst op: 1-0. In de tweede partij van de dag trad Ronald Bogaard aan tegen Groeneweld. Ronald speelde rustig tegen de irritante opponent en trok de stand weer gelijk: 1-1. Matthian Vaes als invaller opende zijn drie partijen tegen Van der Heide en ondanks goede tegenstand kon hij niet winnen: 2-1. Het koppel Van Oost/Bogaard trok de stand weer gelijk met winst in het dubbelspel. Kas speelde zijn tweede partij tegen Groeneveld en ondanks het vele praten van zijn tegenstander won de Venrayse speler de partij door zich rustig te houden: 2-3. Hierna kwam Vriendenschaar beter in het spel en boog de achterstand om in een 5-3 voorsprong. Door winst in hun slotpartijen brachten Van Oost en Bogaard de gasten weer langszij. Heren 2 verloor in en tegen Sittard met 7-3.

Red Stars

Hoogerheide | In de kampioensklasse voor het Nederlands kampioenschap speelden de jongens van Red Stars in Hoogerheide zich naar een 4-6 zege.

Sem van Gameren (3x), Willem van der Zanden (2x) en het dubbel Sem/Willem tekenden voor de punten. Invaller Pepijn Engels van jongens 2 kon geen wedstrijd naar zijn hand zetten.

Jongens 2 verloor in Deventer tegen Swift in een goede wedstrijd met 7-3. Jules Holtman bleef zonder winst, Shanna van der Venne won twee enkelspelen en Jenny Ge een. Op het derde niveau in Nederland speelde jongens 3 gelijk tegen Westa uit Wessem.

Wandelen bij ATV Venray

Venray | ATV Venray is enkele jaren gestart met een wandelafdeling. Inmiddels nemen tientallen dames en heren van verschillende leeftijden deel aan de wandelingen die vereniging aanbiedt aan de diverse groepen. De vereniging biedt de mogelijkheden aan voor recreatief en conditioneel wandelen en ook nordic walking.

ATV Venray heeft inmiddels een tachtigtal wandelroutes uitgestippeld in de gemeente Venray en omliggende gemeenten. Onder begeleiding worden op een ontspannende wijze de diverse routes gewandeld. De afstanden die gewandeld worden bedragen tussen de 6 en 10 kilometer. Recreatief wandelen kan op de zondag-, dinsdag- en vrijdagmorgen, telkens vanaf 9.30 uur. De start is steeds bij het clubhuis van ATV Venray aan de Sportlaan 1.

Op dinsdag- en donderdagavond van 19.00 tot 20.15 uur, bestaat de mogelijkheid tot conditioneel (sportief) wandelen onder leiding van een gekwalificeerde trainer. Doel van deze wandeltrainingen is het verbeteren of op peil houden van je conditie. Ook deze trainingen starten bij het clubhuis maar worden gehouden in de omgeving van het sportpark, Vlakwater, of nabij het centrum.

Iedereen mag vrijblijvend vier weken voor proef meewandelen. Aanmelden als proeflid kan via www.atvvenray.nl., lidmaatschap. Zie ook www.atvvenray.nl. Telefonische informatie (0478)584919 (recreatief wandelen)), 588600 (conditioneel wandelen) of 584449 (algemeen).