Reisbureau Vice Versa naar China

Venray | De nieuwste Vice Versa reis gaat naar China van 15 september tot en met 2 oktober.

Naast de steden Shanghai, Peking en HongKong, worden de Grote Muur, het Terracotta leger, het minderheidsdorpje van de Miao-bevolking, de Drakenrug rijstterrassen en de kalksteenformaties bij Guilin bezocht. Verder is er een cruise over de Li rivier.

De reizen van reisbureau Vice Versa beginnen voor de eigen voordeur, reizen met mensen uit deze regio, veel inbegrepen, een kennismakingsbijeenkomst vooraf en een reünie na afloop. Naast de Nederlandstalige reisleiding gaat er vanuit Vice Versa ook reisbegeleiding mee.

Op dinsdag 6 maart om 19.30 uur is er in de schouwburg van Venray een presentatie over China en deze reis. Gratis entree, maar graag even vooraf aanmelden via telefoon (0478)515155 of via e-mail maja@reisbureauviceversa.nl.


Belastingservice voor ouderen

Venray | Er staan belastinginvullers klaar om thuis belastingaangiftes in te komen vullen.

Van deze dienstverlening kan gebruik worden gemaakt door alle ouderen die lid zijn van een van de Venrayse ouderenverenigingen (AVOS, KBO of Wijkgebonden Ouderenverenigingen, aangesloten bij de Centrale van Ouderenverenigingen Venray) en woonachtig zijn in de gemeente Venray (dus inclusief de kerkdorpen). Het verzamelinkomen (het inkomen minus eventuele ziektekosten en giften) mag niet hoger zijn dan 35.000 euro voor alleenstaanden en 50.000 euro voor een echtpaar of samenwonenden. Voor informatie of aanvragen: coördinatiepunt, telefoon 581690.


Het Debat van Venray op 9 maart

Venray | Inwoners van de gemeente Venray kunnen op vrijdag 9 maart met elkaar debatteren over waar het volgens hen met Venray naartoe moet. Het Debat van Venray vindt plaats in de aula van het Raayland College en is toegankelijk voor jong en oud. Het wordt een debat over jongeren, duurzaamheid, gezond en gelukkig leven, economie en natuurlijk de politiek.

Maar het is geen politiek debat over wat de politieke partijen beloven aan de inwoners. Het wordt een debat waar de inwoner centraal staat en debatteert over de toekomst van de gemeente Venray. Het debat vindt plaats aan de hand van stellingen à la een Lagerhuisdebat met voor- en tegenstanders. Het Debat van Venray wordt georganiseerd om de stem van de Venraynaar te laten horen. De komende weken staan natuurlijk de lijsttrekkers centraal in hun strijd om zo veel mogelijk zetels in de gemeenteraad. Het Debat van Venray wordt daarom opgenomen door Omroep Venray en interessante fragmenten worden gebruikt voor het debat Venray Kiest op dinsdag 13 maart in de raadszaal van het gemeentehuis. Het Debat van Venray vindt plaats op vrijdag 9 maart in de aula van het Raayland College en start om 14.30 uur (inloop 14.00 uur). Het debat duurt tot 16.30 uur. De middag wordt begeleid door de moderatoren Tom Vaessen en Stan Verhaag en mede georganiseerd door het Raayland College. Luisteren? Meedoen? Aanmelden via www.debatvanvenray.nl.


Stef Jeucken Robinson?

Venray | Stef Jeucken uit Venray is een van de kandidaten voor het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson van televisiezender RTL.

Expeditie Robinson is een realitysoap waarin zestien mensen proberen te overleven op een onbewoond eiland. De show is bedacht door een Brit en voor het eerst op tv gebracht in Zweden. De Nederlandstalige versie is vanaf het begin een coproductie geweest tussen een Nederlandse en een Vlaamse productiemaatschappij met deelnemers uit Nederland en Vlaanderen. De serie ontleent haar naam aan het 18de-eeuwse verhaal over de zeeman Robinson Crusoe die na een schipbreuk op een onbewoond eiland terechtkomt, en daar probeert te overleven. Het eerste seizoen in Nederland en Vlaanderen was in 2000 te zien op Net5 en in Vlaanderen op VT4.

Dit jaar komt het survivalprogramma weer met een nieuw seizoen waarin ook niet-bekende Nederlanders zich kunnen opgeven. Het programma komt met zeven proeven die potentiële kandidaten moeten doorstaan. De 23-jarige Stef Jeucken gaat de uitdaging aan om de nieuwe Robinson 2018 te worden. Om te laten zien dat geen enkele uitdaging te groot is en je alles kunt doen zolang je maar in jezelf gelooft. Zijn hele leven lang is hij al actief bezig geweest op het gebied van sport. In zijn jeugd was hij ook vrijwel iedere dag na school buiten te vinden. Hij hoopt dat dit hem helpt om de Robinson van 2018 te worden. Jeucken werkt bij Joutou sportzorgcentrum Venray en is eigenaar van FunFit Venray. Jeucken heeft Bewegingsagogiek gestudeerd aan CIOS Venlo. Onlangs startte de eigenaar van FunFit Venray als eerste in Nederland met het aanbieden van de sport sambo voor mensen met een beperking. Met dit initiatief om deze sport aan te bieden wordt het aanbod voor G-sporters in Venray verder uitgebreid.


Oud papier

Venray | TV Red Stars haalt op vrijdag 2 maart om 18.00 uur oud-papier op.

Het papier wordt opgehaald in de straten Oude Oostrumseweg, Vlierstraat, Beukenlaan, Berkenstraat, Eikenlaan, Esdoornstraat, Kastanjestraat, Lindenstraat, Wilgenstraat, Prinses Magrietstraat, Prins Bernhardstraat, Prinses Marijkestraat, Nassauplein, Prinses Irenestraat en de Prinses Beatrixstraat.

Daarnaast is er elke dinsdag van 18.00 tot 20.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur de mogelijkheid om oud papier af te geven bij de container voor de Wetteling.