Afbeelding
Foto:

Expositie in Venrays Museum

Venray | In het Venrays Museum gaat op zaterdag 3 maart de tentoonstelling Expositie op de Valreep van start.

In recordtijd wisten enkele kunstenaars uit Venrays samen met de museumploeg een tentoonstelling te organiseren. Sommige kunstenaars hebben al eerder geëxposeerd, anderen nog niet. Samen laten zij zien wat ideeën, creativiteit, materiaal en geestdrift tot stand kan brengen. Met plezier en passie, zoekend naar diepere gevoelens, gebruikmakend van materialen die in de natuur te vinden zijn, of niet, komen kunstwerken tot stand.

De kunstenaars: Linda Bolten (schilderijen), Els Camps (schilderijen en staande objecten), Job Cox (schilderijen), Annie Druiven (acryl- en olieverfschilderijen), José Hendriks (schilderingen op pallets, boomstammen en staande objecten), Selm Nelissen (schilderijen van musici) en Joost Schoenmakers (gebrandschilderde raamhangers, batikwerk en aquarellen).

De lichte, ruime tentoonstellingsruimte van het Venrays Museum in de Borggraaf is erg geschikt voor deze expositie. Ondertussen wordt er achter de schermen naarstig verder gewerkt aan de realisatie van de grote tentoonstelling die de historie van Venray door de eeuwen heen zal laten zien. Een historie gekoppeld aan belangrijke ontwikkelingen in een wijdere context. Expositie op de Valreep is te zien tot zaterdag 24 maart.


Omgaan met dementie

Sevenum | Synthese, HulpbijDementie en DemenTalent houden op woensdag 7 maart een avond over Omgaan met Dementie bij Gasterij de Bergerbaan in Sevenum. De avond duurt van 19.00 tot 21.00 uur.

Tijdens deze bijeenkomst leren vrijwilligers hoe de verschillende fases van dementie eruit zien en krijgen ze tips en handvatten hoe te reageren en ermee om te gaan. Daarnaast vertelt een deelnemer van DemenTalent hoe het is om te leven met dementie en hoe mensen met dementie hun talenten ook in kunnen zetten om een ander te helpen. Voor vragen en/of opmerkingen: e-mail info@horstaandemaasvoorelkaar.nl of neem contact op met Mieke Cruijsberg van Synthese via telefoon (077)3978500. Aanmelden kan via https://www.horstaandemaasvoorelkaar.nl/cursusaanbod/1392.