Voorwaardelijke gevangenisstraf

Roermond | Tegen een 33-jarige man uit Ysselsteyn is tien weken voorwaardelijke celstraf geëist. Als het aan de officier van justitie ligt, krijgt de man ook nog een taakstraf van 100 uur en als hij die weigert te verrichten dan moet hij 50 dagen de cel in. De man wordt verdacht van hennepteelt en het aftappen van stroom in Ysselsteyn.

Onlangs verscheen hij voor de rechter in Roermond. De man zou volgens de officier van justitie medeplichtig zijn aan hennepteelt. Hij zou tegen flinke betaling een schuur ter beschikking hebben gesteld om er een hennepplantage in te richten. Daarbij zou hij hebben geweten dat de 'huurders' illegaal stroom aftapten. De rechtbank buigt zich nu over de feiten. De uitspraak in deze zaak is op dinsdag 6 maart 2018. De man moet, los van de genoemde strafbare feiten, het geld dat hij verkregen heeft uit criminele activiteiten terugbetalen. Het gaat dan om het geld dat de verdachte, volgens zijn eigen verklaring, enkele maanden verkreeg als huur van de schuur. Het zou gaan om een bedrag tussen de 2500 en 3000 euro. De rechtbank buigt zich ook over deze kwestie. Alle hennep is samen met de gevonden apparatuur vernietigd. Dat leverde alle betrokkenen sowieso een flinke financiële aderlating op. Of de verdachte tijdens de verhoren de waarheid heeft verklaard, is niet zeker. De diverse verklaringen van de 33-jarige man zijn namelijk moeilijk te toetsen of te bestrijden. Bij de politie verklaarde hij na zijn aanhouding niets, maar bij de reclassering en in de rechtbank kwam hij met zijn verhaal dat hij anderen had toegestaan om de schuur te gebruiken. Hij kon met de huur schulden afbetalen. Na de vondst van de hennepplantage is hij direct door de eigenaar uit het pand gezet. In zijn huurcontract stond dat hij de wet niet mocht overtreden.


Nieuwe voorzitter Venray Centraal

Venray | Harrie Rongen uit Venray is voorgedragen als nieuwe voorzitter van Venray Centraal. Hij volgt daarmee Theo Klabbers op, die de afgelopen vier jaar de Venrayse ondernemersvereniging leidde. Harrie Rongen was in het verleden eigenaar van het gelijknamige tegelzettersbedrijf. Rongen is de laatste jaren regelmatig betrokken geweest bij de programmering van de koopzondagen in het centrum. Als centrumbewoner is hij ook nauw betrokken bij het wel en wee in het centrum. Tijdens de algemene ledenvergadering van 10 april wordt Rongen voorgedragen.