Eline Claessens (links) kijkt met vertrouwen uit naar de ontknoping van de competitie.
Eline Claessens (links) kijkt met vertrouwen uit naar de ontknoping van de competitie. Foto: Henk Lammen

"Ik teken voor de titel"

De Peelkorf-Heumen 14-13 (7-5). Doelpunten De Peelkorf: Marly van Asten en Linda Verlijsdonk (beiden 3x), Tina Janssen, Lisa Verlijsdonk en Lieke Thomassen (allen 2x), Janneke Jenneskens en Rachèl van Meijel.

Venray | De korfbalsters van De Peelkorf wonnen zondag nipt het thuisduel tegen Heumen: 14-13. Op zondag 4 maart is de ontknoping van de titelstrijd in de hoofdklasse D als koploper De Peelkorf op bezoek gaat bij nummer twee ODC. Het duel in sportpark De Schop in Asten begint om 12.55 uur.

Door Henk Lammen

In sporthal De Wetteling had De Peelkorf het lastig tegen de stugge gasten. In de eerste helft had de thuisploeg steeds een voorsprong maar bleef Heumen in het spoor. Uit een strafworp kwam Heumen als eerste op voorsprong, waarna Marly van Asten met een omdraaibal de beide partijen al snel op gelijke hoogte bracht. Tot aan de slotminuten ging de strijd gelijk op scoorde Heumen de aansluitingstreffer (6-5). Met haar tweede treffer in het eerste bedrijf bracht Linda Verlijsdonk de ruststand op 7-5. Na de thee hielden de Ysselsteynse korfbalsters telkens een of twee doelpunten voorsprong, maar vergisten zich in de veerkracht van Heumen dat een 10-8 achterstand omboog in een 11-12 voorsprong. In een spannende slotfase trok De Peelkorf de stand gelijk (13-13), waarna Tina Janssen met haar tweede treffer van de dag het duel in het voordeel van de thuisploeg besliste. De overige treffers kwamen op naam van Marly van Asten en Linda Verlijsdonk (beiden 3x), Lisa Verlijsdonk en Lieke Thomassen (beiden 2x), Janneke Jenneskens en Rachèl van Meijel.

"Het was moeizaam", was de terechte conclusie van speelster Eline Claessens nadat de rookdampen waren opgetrokken in sporthal De Wetteling. De 24-jarige korfbalster wist precies de vinger op de zere plek te leggen. "Het kansen creëren ging al moeizaam, maar de afwerking was echt beneden de maat. Bovendien hebben we het altijd lastig tegen deze ploeg. Een tegenstander die ons niet echt ligt. In de eerste wedstrijd hadden we ook moeite om erover heen te gaan. Uiteindelijk lukte het ons wel in de laatste minuten. Vandaag ging het eigenlijk precies zo."

Naaste concurrent ODC verpulverde afgelopen zondag Corridor: 3-26. Op zondag 4 maart wordt in Ommel uiteindelijk beslist wie kampioen wordt. De Peelkorf leidt de dans met twee punten voorsprong op ODC en pakt bij een gelijkspel de titel. De Ysselsteynse korfbalsters kunnen zich zelfs een kleine nederlaag permitteren omdat bij een gelijke stand het onderling resultaat telt. Eerder dit seizoen won De Peelkorf het thuisduel met 15-12. Wint de ploeg uit Ommel zondag met drie doelpunten of meer verschil dan gaat de titel naar de thuisploeg omdat dan het doelsaldo telt. Dat van ODC is beduidend beter dan van De Peelkorf. Zo ver wil Claessens het niet laten komen. Al beseft ze terdege dat het een lastige klus wordt. "Het is een pittige tegenstander, eigenlijk hebben we alleen maar moeilijke ploegen in deze competitie. ODC heeft veel snelheid, lengte en scoort gemakkelijk. Ook tegen hen is het resultaat wedstrijdafhankelijk. Maar als we de goede vorm hebben, dan gaan we het redden." Het kampioenschap zou een prachtige bekroning in een seizoen waarin De Peelkorf zonder een vaste trainer toch uitstekend presteert. Claessens: "We hebben gasttrainers, daar leer je natuurlijk enorm veel van. Maar er staat wel iedere week iemand anders voor de groep. Dat maakt het wel een stuk lastiger." Ze is pas 24 jaar, maar behoort met de zussen Lisa en Linda Verlijsdonk tot de 'oudjes' in het team. Enkele jaren geleden greep ze met De Peelkorf net naast de titel. In het beslissende duel tegen Corridor kwam de Ysselsteynse ploeg destijds een doelpuntje tekort. Claessens vindt het tijd voor een eerste kampioenschap bij de senioren. En promotie naar de topklasse. "Ik heb er zin, ik teken ook voor een kampioenschap. De spirit in het team is keigoed. We hebben dit jaar een goede aanwas vanuit de jeugd gehad. Een superleuk team. Je ziet het aan het resultaat."