Eis: cel voor dodelijk ongeval

Ysselsteyn | Tegen een 25-jarige man uit Ysselsteyn is donderdagmiddag een celstraf van zes maanden geëist en een rijverbod van drie jaar. De verdachte is volgens de officier van justitie in Roermond schuldig aan de dood van een fietsster op 30 juli 2016 op de Kempkensberg in Ysselsteyn.

De man reed daar met een tractor een groep fietsers uit Oostrum tegemoet. Hij kwam in botsing met een van de fietsers. Een vrouw overleefde het ongeval niet. Volgens de officier van justitie reed hij te hard en had hij moeten stoppen. De advocaat van de verdachte eiste vrijspraak. Volgens hem is er sprake van een noodlottig ongeval. De verdachte was eerder betrokken bij een dodelijk ongeval in Hegelsom.

De uitspraak is op 8 maart.

Verkeersquiz

Venray | Veilig Verkeer Nederland regio Zuid houdt in maart en april de online verkeersquiz Noord-Limburg. Het verkeer wordt steeds drukker en kennis van verkeersregels is harder nodig dan ooit. Deze online verkeersquiz wordt vanaf maandag 12 maart aangeboden aan alle basisscholen in de regio Noord-Limburg.

De quiz is bestemd voor de leerlingen van groep 8 of groep 7/8. De online quiz bestaat uit twintig vragen. De leerlingen bespreken iedere vraag met de klas en gaan met elkaar in discussie om zo tot een goed antwoord te komen.

De scholen spelen de online quiz in de eigen klas binnen de periode van 12 tot en met 23 maart. Van de deelnemende scholen gaan de vijf best scorende scholen door naar de regionale finale. In deze finale strijden de scholen om de titel Beste Verkeersklas van Noord-Limburg. Deze finale vindt plaats op 4 april in De Witte Hoeve in Venray.

Walk&Talk

Venray | BiblioNu Venray houdt op dinsdag 6 maart een Walk&Talk-bijeenkomst. Het thema is carrièreswitch met als gastspreker Michel Aalders.

Aalders van More Freedom komt vertellen over de keuze om ondernemer te worden of er juist de voorkeur aan te geven om in loondienst te werken. Tijdens de presentatie komen de volgende onderwerpen aan de orde. Wat is uw kans op de arbeidsmarkt? Wat kan More Freedom bieden? Wat zijn de voordelen van Teammarketing? Hoe kun je ondernemen zonder risico? En wat zou u willen veranderen in uw eigen situatie? Een Walk&Talk is dé koffiepauze voor werkzoekenden.

De deelnemers kunnen hun sollicitatie-ervaringen delen met elkaar, contacten leggen en suggesties krijgen en geven die helpen in de zoektocht naar een geschikte baan. Inloop vanaf 9.00 uur en de start is om 9.30 uur. Aanmelden kan via mpeeters@biblionu.nl.

Opening VVD café in Schoolstraat

Venray | Het VVD Café wordt geopend op vrijdag 2 maart om 16.00 uur aan de Schoolstraat 24 in Venray. Loop gerust eens binnen.

Als de vlag uithangt is het VVD Café open. Iedereen kan er terecht voor een praatje, een foldertje of gewoon even zitten. Ook kan er in gesprek worden gegaan met de kandidaten van de VVD–lijst 5, die op 21 maart verkiesbaar zijn voor een zetel in de gemeenteraad. Zij zijn er met een luisterend oor; dus laat ze weten wat er beter kan in Venray en de kerkdorpen. Voor meer informatie kijk op de website www.vvd-venray.nl.