Bizar slotakkoord voor korfbalsters Merselo

Focus-Merselo 14-11 (7-6). Doelpunten Merselo: Lisa Verhoeven, Aniek Martens, Monique Janssen en Jacqueline van Meijel (allen 2x). Loes Claessens, Angela Litjens en Ciel van Hoof.

Merselo | De korfbalsters van Merselo leden zondag een gevoelige nederlaag in de strijd om de titel in de tweede klasse.

De uitwedstrijd tegen Focus ging met 14-11 verloren. Bij de rust leidde de thuisploeg met een minieme voorsprong: 7-6. "Het liep vandaag niet lekker. We konden niet in ons eigen spel komen. We hadden gewoon punten moeten pakken", aldus speelster Aniek van den Heuvel. Topscorers waren Lisa Verhoeven, Aniek Martens, Monique Janssen en Jacqueline van Meijel (allen 2x). Loes Claessens, Angela Litjens en Ciel van Hoof scoorden een keer. Merselo blijft ondanks de nederlaag de belangrijkste titelkandidaat. De strijd om het kampioenschap wordt waarschijnlijk deze week beslist. Merselo komt nog twee keer in actie. Op donderdag 1 maart (vanavond) staat de confrontatie met naaste concurrent Midako op het programma. Het duel in zaal De Weijer in Mierlo begint om 19.45 uur. Merselo staat aan kop met elf punten uit acht duels, Midako is nummer twee met een puntje minder. Ook Roka heeft tien punten uit acht ontmoetingen en blijft kanshebber voor het kampioenschap. En juist die tegenstander komt op de slotdag, zondag 4 maart, op bezoek bij Merselo. Dit duel in sporthal De Raayhal in Overloon begint om 11.50 uur. Bij twee zeges is Merselo in ieder geval kampioen. Anders ligt het aan de overige resultaten wie de titel pakt, een spannende ontknoping dus in de tweede klasse. Vreemd is overigens wel dat Roka zijn laatste duel op zondag 11 maart speelt, thuis tegen Focus. En kan dan alsnog bij misstappen van Merselo en Midako met het kampioenschap aan de haal gaan.

Overwinning basketballers

Jumpers'76-BC Lieshout 64-60 (33-22). Topscorers Jumpers'76: Dirk Laurense (22 punten), Jorik Wulterkens (15) en Justin Gommans (11).

Venray | De basketballers van Jumpers'76 wisten na vier nederlagen op rij in de tweede klasse eindelijk weer een keer te winnen. In sporthal De Wetteling werd zaterdag BC Lieshout nipt verslagen: 64-60.

Na de tip-off nam Jumpers meteen het initiatief en via scores van Jorik Wulterkens, Dirk Laurensse en Justin Gommans kon Jumpers al snel weglopen in het eerste kwart: 21-14. De ervaren en over het algemeen langere ploeg uit Lieshout kwam in het tweede kwart via een 8-0 run terug in de wedstrijd. Coach Kapriloglu van Jumpers'76 was hierdoor genoodzaakt een time-out te nemen om zijn mannen toe te spreken. Dit leek te werken en mede door twee mooie driepunters van Jorik Wulterkens ging Jumpers'76 rusten met een stand van 33-22 in het voordeel van de Venrayse ploeg. In het derde kwart bleef de voorsprong gelijk mede door een vrij rommelige wedstrijd met veel missers en enkel bijzondere calls van de scheidrechters. BC Lieshout kon hierdoor vanaf de vrijeworplijn terugkomen in de wedstrijd en de maximale voorsprong van zeventien punten terugbrengen tot twaalf punten in het voordeel van de Venrayse ploeg met nog tien minuten op de klok. In het laatste kwart leek Jumpers de controle over de wedstrijd te verliezen. BC Lieshout kwam al snel terug tot drie punten en wist in de laatste minuut op gelijke hoogte te komen. Met nog minder dan een minuut op de klok wist Jumpers'76 vanaf de vrijeworplijn door Jorik Wulterkens en Maarten Wijnen de zege veilig te stellen: 64-60. Op zondag 11 maart speelt Jumpers'76 om 16.00 uur opnieuw in sporthal De Wetteling tegen Tantalus uit Eindhoven.

De Peelkorf B1 naar NK korfbal

Ysselsteyn | Door een 4-18 zege op SVOC'01 B1 heeft De Peelkorf B1 zich geplaatst voor het Nederlandse kampioenschap.

De Ysselsteynse korfbalsters strijden op zaterdag 10 maart in sporthal De Wetteling in Venray om de nationale titel. Op zaterdag 3 maart kan De Peelkorf B1 kampioen worden in de hoofdklasse B. In De Wetteling heeft het team genoeg aan een gelijkspel tegen Be Quick B1 om de titel te pakken. Aanvang 16.10 uur.