Royale thuiszege voor Set Up: 4-0

Set Up-VC Athos'70 4-0. Setstanden: 25-20, 25-16, 25-14 en 25-18.

Meerlo | De volleybalsters van Set Up behaalden in de eerste klasse E een royale zege op VC Athos'70. De thuisploeg was in sporthal 't Brugeind in Meerlo enkele maatjes te groot voor de gasten: 4-0.

Na twee competitieloze weekenden startten de Meerlose volleybalsters in de eerste set stroef. Na een 8-8 tussenstand kwam de thuisploeg zelfs achter: 11-14. Daarna kwam Set Up beter in het spel en boog de achterstand om in een 16-15 voorsprong. Die werd niet meer uit handen gegeven en via 20-16 werd de set met 25-20 gepakt. In de tweede set ging de equipe van coach Bart Schmeits sterk van start. De gasten uit Sevenum hadden geen schijn van kans en via 7-1, 15-5 en 21-12 werd de set royaal gewonnen: 25-16. De derde set was een kopie van de tweede. Een sterk spelend Set Up begon overtuigend en via 6-1 en 17-9 was de Meerlose formatie opnieuw te sterk: 25-14. In de vijfde set had Set Up slechts een opdracht met de strijd om de titel in het achterhoofd: de maximale score van vijf punten binnenhalen. Na een 5-8 achterstand kwam de thuisploeg sterk terug en via 10-8, 17-14, 21-17 en 25-18 stond de 4-0 zege op het scorebord. Door deze winst blijft Set Up de belangrijkste titelkandidaat in de eerste klasse.

De Meerlose volleybalsters komen op zaterdag 3 maart opnieuw thuis in actie. In sporthal 't Brugeind is om 19.00 uur AVOC-HVC-VCM de tegenstander.

Handbaltopper Manual gelijk

Manual-BSAC 2 21-21 (14-10). Doelpunten Manual: Sander Barents (6x), Jan Vorstenbos en Paul Stroy (beiden 4x), Martijn Schutte en Bennie Beekers (beiden 2x), Maarten Lucassen, Mel Aelmans en Okke Boon.

Venray | De handballers van Manual speelden zaterdagavond thuis met 21-21 gelijk tegen BSAC 2.

In het eerste kwartier speelden de Venrayse handballers met overtuiging en liepen al snel uit naar een marge van vier treffers: 8-4. De gasten hadden grote moeite met de technische aanvallen van de thuisploeg. Sander Barents en Jan Vorstenbos met strak geplaatste schoten en Paul Stroy vanaf de hoek wisten de doelman veelvuldig te verschalken. Met een ruststand van 16-10 ging Manual rusten. In de eerste tien minuten na rust wist de thuisploeg niet te scoren. BSAC profiteerde optimaal en kwam terug tot 17-17. In een spannende slotfase hielden beide partijen elkaar in evenwicht: 21-21. Ondanks het gelijkspel blijft Manual koploper in de tweede klasse. Op zaterdag 3 maart speelt Manual in Asten tegen HVW 2, aanvang 20.10 uur.