Afbeelding
Foto:

Van Asten wint in Kronenberg

Kronenberg | De uitslag van de 1.45 meter slotproef van het februari CSI op de Peelbergen in Kronenberg kreeg met Leopold van Asten een gedroomde winnaar.

Gert-Jan Bruggink kreeg het publiek al op de banken met een mogelijk Nederlandse overwinning, maar Leopold van Asten deed er nog een schepje bovenop. Met zijn paard VDL Groep Miss Untouchable bleek de tijd van de Stoeterij Duyselshof-ruiter ongenaakbaar. "En dan heb ik in het begin nog tijd laten liggen", aldus de oud-inwoner van Ysselsteyn.

Ondanks een lastige driesprong, een moeilijke stijl-oxer combinatie en een oxer uit de hoek gesprongen wisten maar liefst 22 combinaties van de 60 zich te plaatsen voor de barrage. Toch bleek het slotstuk nog spannend met sterk rijdende deelnemers van verschillende niveaus. Halverwege het slotstuk trok Gert-Jan Bruggink van leer met de 10-jarige Casparo 26 (v. Calato). De scherp springende schimmel liet zich fijn door het bochtige barrageparcours sturen in een tijd van 36.77.

Vier combinaties verder werd de strijd beslecht. Leopold van Asten ging meesterlijk rond met de 11-jarige merrie VDL Groep Miss Untouchable (v. Chacco-Blue). Met messcherpe bochten en een ferme eindsprint liet het duo de klok stoppen in 35.59 seconden. De stylist zag kans om van hindernis 1 naar 2 voorlangs te steken naar de oxer, maar besloot anders. "Het was geen mooie lijn en dus ben ik vloeiend omheen gereden. Je zag dat de laatste starter wel dat risico nam en ook sneller was, maar op de laatste hindernis een fout had. Die pech had ik vrijdag, toen eindigde ik in het 1.45m als snelste vierfouter, maar nu zijn de rollen omgedraaid", zegt winnaar Van Asten met een lach. Foto: Equitext.


Pim Raedts naar EK sambo

Venray | Venraynaar Pim Raedts is door de Sambo Bond Nederland geselecteerd om deel te nemen aan de Europese kampioenschappen junioren.

Deze titelstrijd vindt van 13 tot en met 15 april in Praag, de hoofdstad van Tsjechiƫ, plaats.

De 19-jarige Raedts is nu volop in voorbereiding om uiteindelijk half april in de beste vorm naar Praag te vertrekken.