Oranje Wit kampioen en promotie naar de hoofdklasse.
Oranje Wit kampioen en promotie naar de hoofdklasse. Foto: Henk Lammen

"Dit is fantastisch!"

SVOC'01-Oranje Wit 10-13 (5-4). Doelpunten SVOC'01: Rian Willems (4x), Sofie de Mulder en Marloes Cox (beiden 2x), Linda Claessens en Maartje Janssen. Doelpunten Oranje Wit: Nathalie Loenen en Dionne Drabbels (beiden 3x), Maureen Drabbels, Aniek Drabbels en Janne Gellings (allen 2x) en Jessica Klaassens.

Venray | In een spannende korfbalderby pakte Oranje Wit zondag het kampioenschap in de overgangsklasse B. In sporthal De Wetteling werd naaste concurrent SVOC'01 met 10-13 verslagen waardoor de Leunse korfbalsters op de voorlaatste speeldag de champagne konden ontkurken. "Dit is echt fantastisch", aldus een dolgelukkige aanvoerster Aniek Drabbels na afloop.

Door Henk Lammen

Toen het eerste feestje was gevierd, bleven ze elkaar knuffelen. Aniek Drabbels en haar al even fanatieke moeder José genoten met volle teugen van het binnenhalen van de titel. Want het kostte bloed, zweet en tranen in De Wetteling. SVOC'01 wenste niet mee te werken aan een vervroegd feestje en verkocht zijn huid zo duur mogelijk. Nadat de eerste helft was afgesloten bleek de thuisploeg zelfs de bovenliggende partij en ging met een krappe 5-4 voorsprong de rust in. Na de thee stelde Oranje Wit orde op zaken en bij een stand van 6-6 liepen de Leunse korfbalsters uit naar een achteraf beslissende marge van drie treffers (6-9). SVOC'01 vocht zich nog wel terug, maar moest uiteindelijk de meerdere erkennen in de ploeg die vanaf de eerste speeldag de koppositie innam en recht had op de titel. "Het was wel een thriller ja", verzuchtte de 24-jarige aanvoerster Drabbels. "In de eerste helft hadden we last van de spanning. Vier doelpunten in een helft was echt mager. In de rust hebben we het vertrouwen in elkaar uitgesproken. Na de pauze vielen de ballen gelukkig ook. Toen we met twee, drie doelpunten voorkwamen dacht ik ook: Nu is het gedaan. We trokken de wedstrijd naar ons toe en konden laten zien dat we de beste waren." Coach Edwin Griesheimer roemde na afloop vooral de betrokkenheid binnen de hele vereniging. "Er is over de hele linie een prima samenwerking. Het eerste en tweede team is echt een groep. We hebben een hele brede selectie. De meiden onder elkaar klikt heel goed, dat is onze kracht." Dat de titel gemakkelijk in de wacht werd gesleept, verwijst hij meteen naar het rijk der fabelen. "Het klinkt arrogant om te zeggen dat we zo maar even kampioen gaan worden. Dat is ook niet zo. Het ziet er misschien allemaal heel gemakkelijk uit. Vanaf de eerste dag hebben de meiden keihard geknokt voor dit resultaat." Als ex-coach van SVOC'01 had het duel voor Griesheimer extra spanning. Geeft hij ook volmondig toe. "Het geeft toch wat extra spanning als je tegen jouw oude cluppie kampioen kunt worden. Maar de mensen kennen mij, ik wil altijd alles winnen. Dus ook zeker vandaag." Een mooi kampioenschap en promotie naar de hoofdklasse. Een terugkeer naar het niveau waar Oranje Wit thuishoort. Een mening die Aniek Drabbels maar al te graag deelt. "Dit team is waardig in de hoofdklasse te spelen. Dat hebben we de afgelopen jaren ook laten zien." De teamgenoten zijn inmiddels klaar voor een feestje. "Het is prachtig weekend voor Oranje Wit, want ook drie en vier zijn kampioen geworden. Het wordt nog een lange dag!"