Samen op de foto met de populaire YouTuber Mert Ugurdiken alias Mertabi uit Venray.
Samen op de foto met de populaire YouTuber Mert Ugurdiken alias Mertabi uit Venray. Foto: Rikus ten Brücke

YouTubers in Venray

Venray | Venray kon afgelopen weekend weer vele tienerfans van YouTubers begroeten. Enkele bekende YouTubers bezochten zaterdag en zondag het winkelcentrum van Venray, onder wie oud-Venraynaar Mert Ugurdiken.

Mert Ugurdiken, artiestennaam Mertabi, is een YouTube-ster. Hij is een van de populairste Nederlandse YouTubers van het moment. Ook Sara Dol, Smoare en de mannen van het YouTuberscollectief Prankster waren van de partij. De YouTubers maakten in het kantoor van de Rabobank in Venray natuurlijk tijd vrij voor een meet-and-greet met hun fans. "Ik woon natuurlijk niet meer in Venray, maar het is altijd speciaal om hier te zijn. Het is leuk om de fans ook in het echt te ontmoeten." Mert heeft inmiddels 379.849 abonnees op zijn YouTubekanaal. Fans uit heel Nederland kwamen naar Venray om hem en de andere sterren te zien.

Ook Prankster genoot met volle teugen. Onlangs waren zij nog in Venray om samen met hun collega's Dylan Haegens en Marit Brugman carnaval te vieren. "Dat was wel even wennen. We kenden de muziek ook helemaal niet, maar aan het einde van de avond stonden we gewoon tussen de mensen", vertelt een van de leden van Prankster. "Ik ben nog nooit in Venray geweest, maar het is leuk om onze fans hier te ontmoeten. Wij komen zelf uit Spakenburg, maar via Dylan komen we in Venray." Het kanaal van het YouTubercollectief telt inmiddels 792.000 volgers.