Marie Leijssen-Linders mag zondag honderd kaarsjes uitblazen.
Marie Leijssen-Linders mag zondag honderd kaarsjes uitblazen. Foto: Henk Lammen

Marie trots op mooie mijlpaal

Leunen | Een bijzondere mijlpaal voor Marie Leijssen-Linders. De Leunse wordt namelijk zondag honderd jaar oud!

"Ik ga geen honderd kaarsjes uitblazen. Daar moeten ze maar mee helpen", vertelt Marie met een glimlach op haar gezicht. Of ze speciale genen heeft weet ze niet, maar Marie is wel ontzettend trots op de mijlpaal. "Ik heb geen geheim. Ik kan wel zeggen dat ik nooit heb gerookt en ik heb ook nooit gedronken. Wel hebben we thuis altijd hard gewerkt. We weten van aanpakken. Misschien heeft dat er een beetje mee te maken."

Marie was 45 jaar getrouwd met Handrie. Met Mia, Frans, Bertha, Mart, Jo, Mien en Sjef kreeg het stel zeven kinderen. Uit een eerder huwelijk had Handrie al drie kinderen. Het gezin woonde lange tijd in het Brabantse Liessel. Daar werden ook de zeven kinderen van Marie en Handrie geboren. "Ze wonen nu allemaal weer in Limburg. Alleen Mia niet. Zij vertrok in 1967 naar Australiƫ. Helaas kan ze er niet bij zijn bij het feest. Ik ben wel twee keer naar Australiƫ afgereisd. Dat kan ik nu niet meer. Dat is wel jammer."

Marie is nog helder van geest en ze gaat regelmatig naar de dagbesteding bij Aan de Singel. "Daar kan ik lekker breien en spelletjes doen met anderen. Zo blijf je onder de mensen. Dat is wel ontzettend fijn. Ik zie alleen bijna niks meer. Dat vind ik wel heel vervelend, maar er zijn altijd mensen die mij kunnen helpen. Het is bij ons thuis altijd een hele gezellige boel geweest en hopelijk wordt het zondagmiddag ook weer erg gezellig tijdens het feest."