Einde carrière Patrick v. Kempen?

VIERLINGSBEEK | Patrick van Kempen (34) was zondag de grote pechvogel bij Volharding. Na acht minuten in de thuisontmoeting met Erp scheurde de onfortuinlijke verdediger zijn achillespees.

Het betekent zo goed als zeker het einde van zijn voetballoopbaan. Patrick van Kempen, woonachtig in Boxmeer, is bezig aan zijn vijftiende seizoen bij Volharding. Hij is de speler met de meeste dienstjaren in de Vierlingsbeekse hoofdmacht.

De uit Sint Anthonis afkomstige voetballer werd al vroeg ontdekt door VVV. Na zijn Venlose periode kwam hij medio 2003 naar Vierlingsbeek toen Chris Burhenne nog trainer was op sportpark Soetendaal.

Na een lang verblijf in de tweede klasse pakte Volharding in 2016 het felbegeerde kampioenschap. Ook in het kampioensjaar had Patrick van Kempen geregeld te kampen met blessureleed. Het voorbije seizoen in de eerste klasse was hij twintig van de 26 duels van de partij. Desondanks kon degradatie niet worden voorkomen.

Dit seizoen moest hij lang revalideren en kwam voor de winterstop niet verder dan een paar invalbeurten. Pas sinds een maand was hij weer terug op zijn vertrouwde positie als linksachter. Totdat zondag al snel het noodlot toesloeg.