Volharding schiet ineens uit zijn slof

Volharding-Erp 4-0 (0-0).

Doelpunten: 68. Marc van Rens 1-0; 72. Rick Tissen 2-0; 75. Tim Brouwer 3-0; 83. Tim Brouwer 4-0. Scheidsrechter: Schelsema (Cuijk). Toeschouwers: 175.

Volharding: Vullings; Gerrits (57. Van Rens), Janssen, Evers en Van Kempen (11. Kessels); Verstegen, Van den Bosch en Blenckers; Schepens, Brouwer en Tissen (77. Duijkers).

VIERLINGSBEEK | Volharding lijkt weer op de goede weg na de 4-0 thuiszege op Erp in de tweede klasse H. Het duel zat lang op slot maar na rust brandden de Vierlingsbekers ineens los en scoorden binnen een kwartier viermaal.

Na de matige prestaties in de eerste drie duels van 2018 had trainer Sjoerd van der Coelen ingegrepen in de defensie.

Het centrale duo Roel Gerrits en Tom Kessels werd vervangen door Wouter Evers en Nino Janssen. Gerrits stond rechtsback en Tom Kessels moest plaatsnemen op de bank. Maar al snel viel Kessels in voor de zwaar geblesseerde Patrick van Kempen. Op het middenveld ontbrak Joep Beurskens die op de training geblesseerd raakte. Hij werd vervangen door Kas van den Bosch.

In de weinig opwindende eerste helft zorgde de 21-jarige Van den Bosch voor het eerste gevaar. Maar de bal verdween voorlangs het doel. Voharding had het duel wel onder controle maar creƫerde ook weinig kansen. Het met vijf verdedigers spelende Erp werd voor de pauze ook een keer dreigend maar goalie Job Vullings greep alert in.

Lange tijd was het een typische 0-0 wedstrijd. Na een uur kwam Volharding, na het inbrengen van aanvaller Marc van Rens, los. Eerst werd nog een inzet van Rick Tissen van de lijn gehaald. In de 68e minuut was het raak. Een zondagsschot van Marc van Rens verdween prachtig in de kruising: 1-0. In de tegenaanval kreeg Erp zowaar nog een kans op de gelijkmaker maar de bal verdween net langs de paal.

Daarmee was de koek op bij Erp, dat thuis op 8 oktober nog met 4-0 won van Volharding. Na goed doorzetten van Tim Brouwer tikte Rick Tissen vier minuten na de openingstreffer de 2-0 binnen. Vlak daarna was het duel beslist toen Tim Brouwer, uit een mooie pass van Kas van den Bosch, met een fraaie lob de 3-0 scoorde. Zeven minuten voor tijd zorgde Tim Brouwer met zijn tweede treffer voor de 4-0 eindstand. Vlak voor tijd kopte Wouter Evers de bal nog op de lat na een afgemeten voorzet van Stan Duijkers..