Venray ziet mooie serie sneuvelen

Hoensbroek-Venray 3-2 (1-0).

Doelpunten: Dimitris Touratzidis en Robert Willemse.

SV Venray: Stiphout; Egelmeers, Willemse, Van Dijck en Koenen; Wismans (46. Shala), Brinkman, Peeters en Litjens; Vievermans en Touratzidis (71. Pelzer).

HOENSBROEK | Venray leed op bezoek bij hekkensluiter Hoensbroek een onverwachte 3-2 nederlaag in de eerste klasse D. Door het verlies kwam een abrupt einde aan de Venrayse opmars van na de winterstop.

Promovendus Hoensbroek greep een van zijn laatste kansen met beide handen aan. De Zuid-Limburgers bezetten al lange tijd de enige directe degradatieplaats. Door de winst kreeg Hoensbroek weer aansluiting met andere laagvliegers Wilhelmina'08 en De Valk. Naast één directe degradant moeten twee clubs nacompetitie spelen voor klassenbehoud. Venray heeft nog een marge van drie punten tot de bedreigde zone.

Na de fraaie 4-0 zege op Wilhelmina'08 reisden de rood-witten vol zelfvertrouwen af naar Hoensbroek. Stef Sijbers liet zijn winnende formatie van een week eerder intact. Sam Stiphout verdedigde opnieuw het doel in plaats van Dirk van Enckevort die net terug was van wintersport.

Op het kunstgrasveld kwamen de rood-witten moeilijk in hun spel. Alhoewel de succesvolle strijdwijze van de laatste weken onveranderd was gebleven. Na een halfuur nam Hoensbroek de leiding door een fraai schot dat vanaf twintig meter in de kruising verdween: 1-0.

Tijdens de rust paste Stef Sijbers toch de speelwijze aan. Middenvelder Jordy Wismans bleef in het kleedlokaal achter. Hij werd vervangen door aanvaller Armend Shala die na een blessureperiode zijn rentree maakte. Venray ging weer met drie aanvallers spelen.

Het beoogde effect bleef uit. Binnen tien minuten keek Venray tegen een kansloze 3-0 achterstand aan. De 2-0 ontstond uit een hoekschop waarbij doelman Sam Stiphout niet goed bij de bal kon. Even later viel de 3-0. Die tegenslag kwam hard aan bij. Venray.

Twintig minuten voor tijd gloorde er weer wat hoop na een mooie Venrayse aanval. Op aangeven van Bram Vievermans scoorde Dimitris Touratzidis de 3-1. Direct daarna werd de Griekse spits vervangen door Danny Pelzer. In de 85e minuut viel de aansluitingstreffer waarbij de thuisclubkeeper een handje hielp. De doelman schoof de bal in de voeten bij Robert Willemse die de 3-2 scoorde. Het slotoffensief van Venray leverde niets meer op.