Station Greenport van de baan

GRUBBENVORST | Er komt definitief geen treinstation in Grubbenvorst. De kosten voor de Maaslijn zijn door prijsindex flink gestegen, waardoor er geen geld meer is voor een station bij Greenport Venlo.

Dat meldde gedeputeerde Hubert Mackus (CDA) vrijdag in de Statenvergadering. Hij zei geschrokken de zijn van de kostenverhogende prijsindexering. "De Rijksmiddelen zijn uitgeput en we kunnen niet verder met een ongedekt plan. Het station is eruit. We hebben al te lang gewacht met een heldere scope. Die is er nu."

Het schrappen van het station betekent een fikse tegenvaller voor de gemeenten. Horst aan de Maas en Venlo wilden er ieder 1,75 miljoen euro insteken. Ook de Venray was een warm voorstander. Vooral vanwege de bereikbaarheid voor werknemers van Greenport Venlo en de Brightland-campus op het voormalige Floriadeterrein.

Een lobby bij de Tweede Kamer heeft geen oplossing gebracht. De extra bijdrage van 10,7 miljoen euro komt er niet. Het Maaslijnproject kost 154,6 miljoen euro terwijl er een budget is van 153,1 miljoen. Door alle oponthoud is de planning twee jaar opgeschoven naar 2022.