Volharding 2 uitgeschakeld

VIERLINGSBEEK | Er is een einde gekomen aan het bekeravontuur van Volharding 2. Vorige week donderdag sneuvelden de Vierlingsbeekse reserves op bezoek bij derdeklasser Volkel: 2-0.

Volharding 2 was het enige team uit de regio Venray dat was doorgedrongen tot de vierde ronde.

Volkel nam al na twee minuten de leiding uit een vrije trap: 1-0. Na een halfuur keken de Vierlingsbekers tegen een 2-0 achterstand aan. Volharding 2 streed voor wat het waard was maar wist de sterke Volkelse defensie niet meer te passeren.

Na het overleven van de poulefase, waarin favoriet Stormvogels werd uitgeschakeld, ontpopte het Vierlingsbeekse reserveteam zich tot een ware cupfighter door te winnen van BVV'27 (2-1) en Constantia (3-0).

Michael van Praag komt naar Wanssum

WANSSUM | De sponsorcommissie van SV United is erin geslaagd Michael van Praag te strikken als gastspreker.

De bekende voetbalbestuurder komt op dinsdag 21 maart naar Wanssum om als spreker op te treden tijdens de vijfde sponsoravond van SV United.

Michael van Praag is oud-voorzitter van Ajax. Momenteel is hij vicevoorzitter van de UEFA, bondsvoorzitter van de KNVB, voorzitter van de Nederlandse Sportraad en bestuurslid van de Johan Cruyff Foundation.

Nieuwe speeldata afgelaste duels

VENRAY | De KNVB heeft de vanwege de vorst afgelaste voetbalwedstrijden van afgelopen zondag opnieuw ingepland.

Vanwege de meivakantie waren zondag 29 april en zondag 6 mei vrijgehouden voor het inhalen van achterstallige wedstrijden. Door de vele afgelastingen zijn beide zondagen al aardig volgeboekt. Op zondag 6 mei speelt SSS'18 de inhaalwedstrijd tegen EVVC in Vinkel. De andere geannuleerde duels van afgelopen weekeinde gaan naar een doordeweeks dag.

FCV-Ysselsteyn en Oostrum-SVEB staan gepland op donderdag 19 april (18.45 uur). Leunen-Meterik wordt gespeeld op donderdag 12 april (18.30 uur). De drie afgelaste duels in de vijfde klasse E - Merselo-Sporting ST, SVOC'01-Holthees en BVV'27-Sambeek - zijn doorgeschoven naar donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag) om 14.30 uur.

Zodra in het paasweekeinde (31 maart/1 april) de klok een uur is verzet, kan de inhaalslag beginnen. Op donderdag 5 april is de eerste inhaalronde. De slotdag van de competitie is op zondag 27 mei. De nacompetitie gaat van start op zondag 3 juni.

SV United was op bezoek in Barcelona

WANSSUM | SV United maakte vorige maand een trip naar Barcelona. Oud-speler Kevin Koolhof woont tegenwoordig in de Catalaanse hoofdstad. Samen met hem had de club een minitrainingskamp georganiseerd.

Vrijdagochtend in alle vroegte vertrokken spelers en staf van de vijfdeklasser uit Meerlo/Wanssum. Om zondagavond laat weer terug te keren. "Het was een fantastische ervaring", zegt trainer Fenne Smits. "In dat lange weekeinde hebben twee keer kunnen trainen en ook nog een oefenpotje gespeeld."

SV United heeft de winterperiode goed overbrugd. Smits: "We zijn twee weken vrij geweest rond de jaarwisseling. Sindsdien zijn we constant bezig geweest. We hebben alleen op kunstgras getraind en geoefend tegen Venray 2, SJVV en GFC."