Rechter verwerpt bezwaren Brukske

VENRAY | De rechtbank heeft de meeste bezwaren tegen de bouw van een nieuw winkelcentrum in de wijk Brukske verworpen. Enkele Venrayse supermarkten waren in beroep gegaan bij de rechter.

In het nieuwe winkelcentrum komen twee supermarkten: Jumbo en Lidl. De bezwaarmakers kregen op een punt gelijk. De huidige winkel van Jumbo in Brukske moet gesloten zijn voordat de nieuwbouw klaar is.

Wethouder Jan Loonen (CDA) is verheugd over de uitspraak. Maar hij wil niet te vroeg juichen. "Want ze kunnen nog in beroep gaan bij de Raad van State. Ik vrees dat ze het zullen doen. Dan zijn we weer zo een halfjaar verder." Loonen wijst erop dat de vrees voor een verstoring van de supermarktstructuur in Venray door de rechter is afgewezen. "Dat hebben we ook steeds bepleit dat dit niet het geval is."

De bouw van het winkelcentrum in Brukske is door de rechtsgang al ruim een jaar vertraagd. Jan Loonen meldt dat Jumbo Vastgoed, in afwachting van een mogelijke beroepsprocedure, toch alvast kan beginnen met de bouw. "Want formeel is de vergunning nu van kracht. Dan komt er een voorlopige voorziening aan te pas."