Afbeelding
Foto:

Manon actief voor wensambulance

Meerlo | Manon van den Heuvel (11) van groep 8 van basisschool Megelsheim in Meerlo heeft zich ontpopt tot actievoerder ten behoeve van de wensambulance. Woensdagmorgen overhandigde zij symbolisch een cheque van 325 euro aan vrijwilligster Ton van Summeren van de wensambulance.

Wensambulance Limburg vervult wensritten voor kinderen en volwassenen die ernstig ziek en bedlegerig zijn waarbij normaal vervoer niet meer mogelijk is en er geen alternatieven zijn. Wensambulance Limburg heeft een speciale kinderambulance ter beschikking die rijdt onder de naam Wensje. Van den Heuvel hoorde over de wensambulance en besloot daarover een spreekbeurt te houden. Om daarvoor voldoende informatie te verzamelen nam ze contact op met vrijwilligster/begeleidster van de wensambulance Ton van Summeren. Die vertelde haar over het reilen en zeilen van de wensambulance. Op de vraag wie dat allemaal betaalt, kreeg Manon te horen dat de wensambulance het moet hebben van giften. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd. Manon besloot om naast de spreekbeurt een eigen inzamelingsactie te houden. Ze zamelde in het dorp lege flessen in en leverde deze in bij de supermarkten in de buurt. En dorpsgenoten die geen lege flessen hadden werden beleefd gevraagd om dan maar een wensbeertje te kopen van maar vijf euro.

Deze week hield ze haar spreekbeurt in de klas. Tot haar grote verrassing kwam de wensambulance woensdag naar haar school in Meerlo. De kinderen konden kennismaken met de ambulance. Tegelijk overhandigde Van den Heuvel het geldbedrag aan de vrijwilligers van de wensambulance. Die waren maar wat trots op Manon. "Geweldig hoe zij zich de afgelopen weken heeft ingezet voor de wensambulance", aldus vrijwilligster Ton van Summeren. Op Peel en Maas TV was afgelopen week een verslag van de bijeenkomst te zien. Deze uitzending terugkijken kan onder meer via de website en het YouTube-kanaal van Peel en Maas (TV).