Brandweerman Sam komt naar Schouwburg Venray. Foto: Wim Lanser.
Brandweerman Sam komt naar Schouwburg Venray. Foto: Wim Lanser.

Donderdag

22 februari

13:00 uur | Taalcafé bij BiblioNu BiblioNu Venray houdt maandelijks een Taalcafé waar bezoekers op een leuke manier samen de Nederlandse taal kunnen oefenen. Dit met mensen die nog niet zo lang Nederlands praten en met mensen die de taal goed spreken. Elke bijeenkomst heeft een ander thema.
Het Taalcafé wordt elke laatste donderdag van de maand van 13.00 tot 14.30 uur gehouden in de bibliotheek aan de Merseloseweg 59 in Venray. Iedereen is welkom en deelname is gratis. Aanmelden is niet nodig. Kijk voor meer informatie op www.biblionu.nl.

Zaterdag

24 februari

10:30 uur | Petroesjka Splint uit Arcen verzorgt op zaterdag 24 februari van 10.30 tot 16.30 uur een dagworkshop tarot in Ontmoetingspunt 't Helder in Overloon. Tarot is boeiend, verhelderend en altijd eerlijk. De kaarten, met elk hun eigen symboliek, gaan deze dag wegwijzers en/of raadgevers zijn betreffende: Het persoonlijke levensdoel, wat dit voor het innerlijk weten betekent en hoe het huidige levensjaar hierin steunt. Kortom, antwoorden die iedereen wil hebben. Aanmelden kan via e-mail t-helder@ziggo.nl of via telefoon (0478)641404, 06-27007511.

20:30 uur | Beukfeest in Vierlingsbeek Het Beukfeest bij Gryphus in Vierlingsbeek is op zaterdag 24 februari alweer toe aan de dertigste editie met optredens door de metalbands Shingami, Hordearii en Inferum. Gryphus is geopend vanaf 20.30 uur, de eerste band start om 21.00 uur. Kaarten voor dit muziekfestijn zijn te reserveren via www.gryphus.nl.

Zondag

25 februari

11:00 uur | Zumba voor het goede doel Nancy Garcia uit Venray houdt op zondag 25 februari een zumba fitness masterclass in Zaal Zeven van hotel Asteria. De opbrengst gaat naar het goede doel, een organisatie die in Spanje gevluchte Venezolanen steunt. De Venezolaanse economie staat volledig op instorten. Er heerst schaarste, de inflatie loopt de spuigaten uit en voedselrellen zijn aan de orde van de dag. De hele opbrengst gaat naar een organisatie van Alberto Casillas in Spanje. Hij vangt vluchtelingen uit Venezuela op, steunt en helpt hen door gezinnen eten, medicatie en andere belangrijke benodigdheden te geven. Twaalf (top)instructeurs zijn actief om de deelnemers flink onder handen te nemen. Speciale gasten zijn Alessandro Uccellini (Italië), Andres Braganza (Spanje) en Tachi Gonzalez (Qatar). Uccellini en Gonzalez zijn beiden van Venezolaanse afkomst. Tickets bestellen via dancydansstudio@hotmail.com.

12:00 uur | Koopzondag Venray De koopzondag heeft als thema Kidsdag/ Vlogging Venray. Enkele populaire YouTubers bezoeken Venray.
De winkels in hartje Venray zijn geopend van 12.00 - 17.00 uur. Het parkeren is gratis.

Maandag

26 februari

19:30 uur | De Geschied- en Oudheidkundige Kring Venray e.o. houdt in samenwerking met de Sectie Genealogie op maandag 26 februari vanaf 19.30 uur een lezing in de zaal van Odeon aan de Hoenderstraat 10-12 in Venray. De lezing wordt verzorgd door Hans van den Broek en heeft als titel Vroedvrouwen, vlekjes en vondelingen. Zoals gebruikelijk is de avond ook voor belangstellende niet-leden toegankelijk, zij dienen een bijdrage van drie euro in de collectepot te doen.

Zaterdag

3 maart

13:30 uur | 'De kunst van het vitaal ouder worden' Erik-Alexander Richter houdt zich als docent bij verschillende opleidingsinstituten bezig met de biochemische aspecten van ons lichaam. 'Als je weet hoe het werkt, kun je het wellicht ook beïnvloeden'. Erik-Alexander is tevens presentator en medisch deskundige in het programma 'Life is Beautiful' op RTL 4. Veel van onze problemen lijken aanleg, maar niets is minder waar. Hoe verlaag je het risico op hart- en vaatziekten met 90%? Is dementie te voorkomen? En diabetes? Waarom ben ik zo vaak vermoeid? Deelname aan de lezing kost 10 euro. Ontmoetingspunt 't Helder, Helderseweg 31 te Overloon. 13.30 – 16.00 uur (inloop vanaf 13.00 uur). Kijk voor meer informatie op de website www.helder-overloon.com. Vooraf aanmelden via info@elsbasten.nl of 06-24188805.

Zondag

4 maart

14:00 uur | Brandweerman Sam in de schouwburg Kinderheld Brandweerman Sam, bekend van RTL Telekids, staat met zijn trouwe brandweerwagen Jupiter op zondag 4 maart om 14.00 uur in Schouwburg Venray met de familievoorstelling Sam redt het Circus. Samen met zijn vrienden beleeft Brandweerman Sam weer een spannend avontuur in het theater. Dit keer komt het circus naar Piekepolder. De circusdirecteur heeft alles voorbereid en kijkt uit naar een fantastische show, maar de ondeugende Norbert Puk weet de boel al snel in de war te schoppen. Gelukkig staat Brandweerman Sam met zijn team altijd paraat. Deze voorstelling voor de hele familie, boordevol vrolijke muziek, dans en humor, is geschikt voor het hele gezin. Brandweerman Sam nodigt alle bezoekers uit om verkleed als brandweerman of circusartiest naar het theater te komen. Na de voorstelling komen Sam en zijn vrienden natuurlijk naar de foyer voor een uitgebreide meet & greet. De familievoorstelling is een productie van Van Hoorne Entertainment.
Kaarten reserveren kan via www.schouwburgvenray.nl of telefoon (0478)530999.

Zondag

4 maart

11:00 uur | Het Atelier's Leerlingenconcert Een muzikale presentatie met een vrolijke noot,door en voor alle leeftijden. Er zijn in Odeon optredens door solisten en ensembles met pianobegeleiding of onder begeleiding van een combo. Het combo bestaat uit Hans van Els (slagwerk), Kenny Jansen (piano)en Rick Lucassen (basgitaar). De leerlingen van het Atelier maken er ook dit jaar weer een heel spektakel van. Bezoekers zijn van harte welkom, de toegang is gratis.

15:00 uur | The lion sings tonight In De Stad wordt op zondag 4 maart voor de tweede keer het concert/minifestival The lion sings tonight gehouden. Met oude bekenden, nieuwe gasten en een nieuw thema. In ieder geval spelen het trio D'Accord en singer-songwriter Etan Huijs. Voor een portie progrock zorgt Blacktree, de band van Coen Classens en Alex van Vliet. Van Vliet staat ook met z'n andere band What's left op het podium. Naast QTP laat ook de aanstormende coverband We are the message laat zien waar hun muzikale wortels liggen. Verder heeft de organisatie contact met Auke Classens van Saull, die een selectie uit haar talentenklasje stimuleert om mee te doen als 'young lion'. De 'Lion' in de titel herinnert aan Leo Creemers, wiens vijfde sterfdag vorig jaar de aanleiding vormde voor het eerste concert. The lion sings tonight, deel 2, begint zondag 4 maart om 15.00 uur en duurt tot 20.00 uur. Voor kaarten ga naar www.hetholvandeleeuw.nl. Voor meer info mail Bert Albers (persbert@ziggo.nl) of Sander Brugmans (doenalsbrugmans@gmail.com).

8 maart

16:00 uur | Startersdag Horst Venray Bergen Startersdagen.com houdt op donderdag 8 maart in samenwerking met de gemeenten Horst aan de Maas, Bergen, Venray, Rabobank Horst Venray en Interpolis een gratis startersdag bij Hotel Asteria in Venray. Het programma duurt van 16.00 tot 20.00 uur en is volledig kosteloos bij te wonen (inclusief broodjesbuffet). Na 20.00 uur loopt de startersdag over in de jaarlijkse Verkiezing Starter van het Jaar. Aanmelden via www.startersdagen.com/horstvenraybergen2018. De gemeente Venray, gemeente Horst aan de Maas, Rabobank Horst Venray en het Venrays Ondernemers Platform kiezen ieder kwartaal een Starter van het Kwartaal. Aansluitend op de startersdag wordt bekendgemaakt wie gekozen wordt als Starter van het Jaar. De kanshebbers dit jaar zijn Mechatronic Machinery, Vaktuinen, Danshuis Venray en Imkerij Agro Bestuivingen.

Zaterdag

10 maart

16:00 uur | Kick-off BinckBank Tour met ploegenachtervolging De BinckBank Tour komt ook in 2018 en 2019 naar Venray. Onlangs sloten Stichting Wielerpromotie Venray samen met de gemeente Venray de overeenkomst met organisator Golazo. De individuele tijdrit van de BinckBank Tour wordt dit jaar, op dinsdag 14 augustus, in Venray gehouden. De officiële ondertekening van het contract en de kick-off vinden op zaterdag 10 maart van 16.00 tot 17.30 uur plaats. Met een bijzonder evenement: een ploegenachtervolging op Raceway Venray. Aanmelden voor de ploegenachtervolging kan via de website www.binckbanktourvenray.nl. De deelnamekosten bedragen € 5 per persoon. Voor de winnende ploeg liggen kaarten voor de VIP finish van de BinckBank Tour op 14 augustus klaar. Meld je zo snel mogelijk aan en verzeker je van deelname aan de eerste Venrayse ploegenachtervolging.

Zondag

18 maart

20:15 uur | Overloons Toneel Vanwege drie succesvolle voorstellingen in november vorig jaar, speelt Het Overloons Toneel nog eenmaal Het geheugen van water en wel op zondag 18 maart om 20.15 uur in De Pit in Overloon. Het geheugen van water van Shelagh Stephenson is een tragikomedie met herkenbare emoties, menselijke tragiek en humor. Hoe betrouwbaar is het geheugen en wat is de waarheid? Dezelfde situaties en gebeurtenissen kunnen door verschillende mensen totaal verschillend worden herinnerd. Zeker binnen families leidt dat vaak tot flinke wrijving. Zo ook bij drie dochters die op de dag voor de begrafenis van hun moeder samenkomen in het ouderlijk huis. Regisseur May Jansen bewerkte het script speciaal voor Het Overloons Toneel. De rollen worden gespeeld door Eefje Litjens, Margie Wijnen, Ans Siebers, Agnes van Loon, Hugo Pastors en Peter Cruijsen. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Shop Jacobs aan de Vierlingsbeekseweg 13 in Overloon en aan de kassa, mits niet uitverkocht. Het Overloons Toneel speelt nog één maal 'Het geheugen van water' op 18 maart 2018. Foto: Albert Hendriks.

Maandag

19 maart

19:30 uur | Informatieavond echtscheiding In De Kemphaan in Venray wordt op maandag 19 maart vanaf 19.30 uur een informatieavond over echtscheiding gehouden. De avond is gratis en bedoeld voor ouders, grootouders, familieleden en vrienden. Mediator Leo Heldens heeft jaren ervaring in vechtscheidingen en het opstarten van een goede omgangsregeling. Verder gaat ervaringsdeskundige Anika Clazing vertellen over loyaliteitsproblemen bij kinderen. Er wordt gestart met een uitgebreide presentatie over alle facetten rond scheiding, wat doet dit met ouders en kinderen.

Zaterdag

24 maart

10:00 uur | Lammetjesdagen Peelkudde Schaapsdrift houdt op zaterdag 24 en zondag 25 maart van 10.00 tot 17.00 uur Lammetjesdagen op de boerderij in Ysselsteyn. Kinderen en volwassenen krijgen de kans om alles op de boerderij te ontdekken; knuffelen met de lammetjes en hun moeders, misschien zelfs wel flesjes geven aan moederloze lammetjes. Verder is er een demonstratie schapen drijven met bordercollies. Behalve de dieren zijn er ook tal van andere activiteiten op de boerderij.

Zaterdag

31 maart

14:00 uur | Stadswandeling Venray Belangstellenden kunnen op 31 maart deelnemen aan een stadswandeling in Venray. Aanvang: 14.00 uur.
De wandeling vindt plaats onder leiding van een gids van 't Rooys Gidsen Gilde. Ontdek alle bekende en onbekende plekjes. Start vanuit VVV Venray, Mgr. Goumansplein 1.

5 april

9:30 uur | Dag voor Alleengaanden ZijActief Limburg en KVG Limburg houden op donderdag 5 april de Dag voor Alleengaanden. Tijdens deze dag krijgen alleengaande vrouwen in heel Limburg de gelegenheid elkaar te ontmoeten, te netwerken en kennis op te doen. Het thema van 2018 gaat over vluchtelingen, met name de statushouders (vluchtelingen met een tijdelijke verblijfstatus) die in dorpen en steden zijn komen wonen. De Dagen voor Alleengaanden vinden plaats op vier locaties in Limburg. Voor Noord-Limburg is dit bij De Witte Hoeve aan de Gasstraat 5 in Venray vanaf 9.30 uur.

Meer informatie over deze activiteit is te verkrijgen via ZijActief Limburg via de website www.zijactieflimburg.nl of KVG Limburg via de website www.kvg-limburg.nl.

Trio D'Accord is een van de bands tijdens The Lions sings tonight.
Erik-Alexander Richter komt naar 't Helder in Overloon.
Kick-off BinckBank Tour. Foto: Archief Peel en Maas.
Zumba voor het goede doel in Zaal Zeven.