Afbeelding
Foto:

Meike en Lotte Limburg kampioen

Roermond | Afgelopen weekend werden in Roermond de Limburgse jeugdkampioenschappen badminton gespeeld.

In verschillende leeftijdscategorieën werd gestreden om het Limburgs kampioenschap. Vanuit BC Venray waren er twee deelnemers: Nynke Verstappen en Lotte Peeters. Nynke kwam uit in de meisjessingle onder 13 jaar.

Zij strandde in de kwartfinales tegen de onbekende maar sterk spelende Maud Sniekers. Lotte Peeters kwam uit in drie onderdelen. In de mix kreeg zij een partner toegewezen: Rick Sijbers van Bc Roermond. Hoewel beide spelers elkaar niet kenden, wisten zij het toch tot de halve finale te schoppen. Na eerste geworden te zijn in de poule voor de meisjesenkel en na een spannende kwartfinale tegen Demi Hoepertzz, de als nummer 4 geplaatste, won Lotte met een knappe score van 21-18 15-21 23-25. In de halve finale kwam ze tegenover Famke Wouters te staan. Zij was een maat te groot voor Lotte.

In de runner-up-finale speelde Lotte tegen haar dubbelpartner Meike Verbong van Bc Good Luck. Beide dames zijn altijd zeer aan elkaar gewaagd. Met 22-20 trok Lotte de eerste set naar zich toe. In de tweede set bleek dat Lotte haar hoofd beduidend beter koel hield. Met 21-14 won zij de tweede set waardoor ze op een mooie derde plaats eindigde. Het hoogst haalbare voor haar. Samen waren Meike en Lotte erg sterk. Eigenlijk kregen ze het in geen enkele wedstrijd heel moeilijk. Als eerste geplaatst werden zij Limburgs kampioen in de meisjesdubbel onder 13 jaar.