Afbeelding
Foto:

Energie besparen staat hoog in het vaandel

Ysselsteyn | Van Ass CV Service is een eenmansbedrijf dat gespecialiseerd is het onderhouden en verhelpen van storingen aan cv-ketels, geisers, boilers en cv-installaties in voornamelijk de particuliere sector. Het bedrijf wordt gerund door Henk van Ass, geboren en getogen in Ysselsteyn.

Omdat Van Ass grotendeels bij mensen thuis over de vloer komt, komen ook andere klussen in huis aan bod. Dit zijn voornamelijk kleine loodgieterskarweitjes en andere technische zaken in een woning. Met name ventilatie is in veel woningen een ondergeschoven en veelal onbegrepen kind. WTW ventilatiesystemen zijn voor veel mensen geheimzinnige en mysterieuze systemen waarover de grootste misverstanden bestaan. Het systeem blaast verse lucht de woning in en gebruikte lucht wordt de woning uitgezogen. Het is een slim systeem en dat zorgt ervoor dat aanwezige energie, lees warmte, vanuit de gebruikte lucht wordt doorgegeven aan de nieuwe lucht. Het systeem houdt de warmte of de koelte in de zomer, daar waar het hoort. Namelijk in de woning! WTW staat voor Warmte Terug Winning.

Energie besparen staat bij Van Ass CV Service hoog in het vaandel.

Bij verbouwingen en uitbreidingen van woningen en gebouwen is isolatie een eerste prioriteit. Wat met isolatie kan worden bereikt, kan met de meest verfijnde stookinstallatie nooit worden geëvenaard. De buitenschil van een gebouw moet gewoon goed in orde zijn. Wat je niet door deze buitenschil verliest hoef je niet bij te stoken! Denk hierbij maar eens aan een lekkere dikke, winddichte gewatteerde jas in de winter.

Wanneer Henk van Ass vroeg bij zulk soort klussen wordt gevraagd is dit een eerste aandachtspunt. De cv-installatie kan dan veelal lichter en eenvoudiger worden uitgevoerd. Dit scheelt in kosten en nog belangrijker, het scheelt in energieverbruik!

Zonne-energie in de vorm van panelen voor elektriciteit en collectoren met boilers om water te verwarmen is een andere tak van de 'energiesport' die door Van Ass CV Service wordt beoefend. Levering en installatie van dit soort systemen worden door Henk met een ploegje mensen uitgevoerd.

Bij Van Ass CV Service kan men uiteraard terecht voor nieuwe toestellen zoals ketels, boilers en ventilatoren. Deze worden vakkundig door Henk geadviseerd en geïnstalleerd. Zelfs warmtepompen behoren tot het assortiment.

Het grote voordeel van een bedrijf als dit zijn de korte lijntjes. Wanneer iemand een nieuw cv-toestel nodig heeft komt er een persoon waarmee de bijzonderheden worden doorgenomen. Bij een akkoord komt dezelfde persoon het toestel installeren en in bedrijfstellen en, niet onbelangrijk, de koper uitleg geven hoe er mee om te gaan. Heeft de koper vervolgens een probleem, krijgt deze bij een telefoontje wederom dezelfde persoon aan de lijn.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding