De Peelkorf gaat vol voor de titel

De Peelkorf-Melderslo 18-12 (8-5). Doelpunten De Peelkorf: Marly van Asten (5x), Linda Verlijsdonk (4x), Tina Janssen (3x), Rachèl van Meijel (2x), Lisa Verlijsdonk (2x), Rozan Romme en Eline Claessens.

Ysselsteyn | De korfbalsters van De Peelkorf uit Ysselsteyn waren zondagmiddag met 18-12 (8-5) te sterk voor Melderslo. De ploeg behoudt dankzij de overwinning de koppositie in de hoofdklasse D. De Peelkorf heeft 22 punten uit 12 duels. Achtervolger ODC pakte twee punten minder uit evenveel wedstrijden. Er staan nog twee duels op het programma en op 4 maart speelt De Peelkorf in Ommel tegen ODC. Het team uit Ysselsteyn speelt komende zondag eerst in eigen huis tegen Heumen.

De Peelkorf en Melderslo waren tijdens de beginfase van het duel aan elkaar gewaagd. De stand ging dan ook er gelijk op. Tegen het einde van de eerste helft was de stand nog in evenwicht: 4-4. Uiteindelijk kon De Peelkorf voor rust nog wel uitlopen naar 8-5.

Vol energie kwam de thuisploeg weer uit de kleedkamer. Toch werd de equipe verrast door de aanval van Melderslo. De bezoekers scoorden direct en brachten de stand terug tot 8-6. De Peelkorf liet het er niet bij zitten en schakelde een tandje bij. Dat resulteerde in een treffer van Linda Verlijsdonk. Zij tilde de stand naar 9-6. Daarna kwam Melderslo weer terug in de wedstrijd 9-7. De Peelkorf zette door en leverde volop strijd. Daardoor kon de ploeg een gat slaan: 16-9. Het werd uiteindelijk dus 18-12.

Nieuwe nederlaag voor Jumpers'76

Achilles'71-Jumpers'76 76-60 (37-33). Topscorers Jumpers'76: Jorik Wulterkens (21 punten), Dirk Laurense (15) en Maarten Wijnen (10).

Nuenen | De basketballers van Jumpers'76 verloren zondagmiddag op bezoek bij Achilles'71. De tegenstander uit het Noord-Brabantse Nuenen was met 76-60 (37-33) te sterk voor het team uit Venray.

De eerste helft kon Jumpers het tempo van Achilles nog bijbenen, maar in de tweede helft speelde de vermoeidheid op bij Jumpers. De ploeg bleef wel knokken, maar Jumpers kon het verschil niet meer goedmaken.

ActiveRooy gaat strijdend onderuit

ADC-ActiveRooy 3-1. Setstanden: 25-22, 25-20, 29-27 en 22-25.

Urmond | De volleybalsters van ActiveRooy bogen zaterdagavond in Urmond het hoofd voor ADC: 3-1 (25-22, 25-20, 29-27 en 22-25). De ploeg uit Venray knokte voor ieder punt, maar met enige regelmaat ontbrak er wat geluk voor de volleybalsters.

"Tijdens de eerste twee sets ging het lange tijd gelijk op, maar in de slotfase waren we te slordig en maakten we domme fouten. Daardoor kon de tegenstander weglopen", vertelt speelster Anne Janssen. "De derde set was erg spannend, maar die verliezen we helaas net. De vierde set konden we wel naar ons toetrekken. We hadden vanaf het eerste punt het initiatief."

ActiveRooy is door de nederlaag nog altijd terug te vinden in de onderste regionen van de derde divisie B. De volleybalsters staan tiende met negentien punten uit vijftien wedstrijden. Alleen VC Sittardia (17) en Flamingo's'56 (14) sprokkelden minder punten.

De vrouwen van ActiveRooy hebben komende weekeinde vrijaf.

Weert veel te sterk voor ActiveRooy

Weert-ActiveRooy 4-0. Setstanden: 25-16, 25-28, 25-9 en 25-18.

Weert | De volleyballers van ActiveRooy gingen zaterdag hard onderuit op bezoek bij Weert: 4-0 (25-16, 25-28, 25-9 en 25-18). Ook het thuisduel met Weert ging met deze cijfers verloren, dus ActiveRooy wist dat het een lastige opgave zou worden. De smalle selectie was opnieuw niet compleet en Koen Verweij reisde daarom mee richting Weert.

De eerste twee sets verliepen eentonig. ActiveRooy kreeg de service van de tegenstander moeizaam onder controle en daardoor werd spelverdeler Guus Janssen te weinig in het spel betrokken. ActiveRooy kwam er niet aan te pas. Weert speelde het prima uit en de ploeg trok de sets gemakkelijk naar zich toe. Ook het tweede gedeelte van de wedstrijd verliep desastreus voor ActiveRooy. De ploeg maakte geen enkele aanspraak op de setwinst.

ActiveRooy blijft door de nederlaag elfde in de promotieklasse D. Het team haalde vijftien punten uit evenveel duels. Hajraa 3 pakte minder punten. Die ploeg pakte slechts vier punten. ActiveRooy heeft nu een paar weken rust en komt op 17 maar weer in actie tegen DKJO uit Mierlo.

Winst voor Lake Valley

Venray | Lake Valley was maandagavond met 5-1 te sterk voor hekkensluiter ZVVM Campus uit Maastricht.

Gregory Mardjani opende de score uit een corner. Vlak voor rust kwam Campus terug tot 1-1. Na rust maakte Mardjani zijn twee treffer van de avond 2-1. Dankzij twee doelpunten van Mats Cuijpers liep Lake Valley uit naar 4-1. Het slotakkoord was voor Nino Bruns: 5-1. Lake Valley blijft voorlaatste in de hoofdklasse.

Jeugd Red Stars goed

Venray | Afgelopen weekeinde kwamen er zes jeugdleden van Red Stars in actie. Isa Engels speelde op zaterdag en zij won twee partijen. Bij de jongens kwam Luc Saris in actie. Hij speelde goed, maar miste wat ervaring. Op zondag speelde Pepijn Engels. Hij plaatste zich ondanks twee zeges niet voor de kwartfinale. Gijs Vreugdenhil bereikte de finale, maar daarin ging hij kopje onder. Maud Arts en Esmee Eeren kwamen ook in actie. Zij speelden goede partijen.